Geef hoop - terugblik ge­meenteavond

6 februari 2020

Op donderdag 23 januari was de startavond van het diaconale project van de HGJB/GZB: Geef hoop!

Hoop voor Mozambique, met de opbrengst van onze acties steunen we christenen daar die hulp en daarmee hoop geven aan mensen om hen heen en hoop voor de naaste dichtbi; door iets te doen voor hem of haar, een kaart te sturen, te bidden, of op welke manier dan ook te bemoedigen.

We keken naar filmpjes over Mozambique, hoorden welke betekenissen hoop heeft, en brachten een stukje hoop geven in de praktijk door kaarten te schrijven voor kerkradioluisteraars.

Ook dachten we na over de vragen: aan wie heb ik weleens hoop gegeven? En: ik heb weleens hoop gekregen doorÖ

De antwoorden die gemeenteleden op hebben geschreven op Post it papiertjes , kunt u lezen in de hal van Philalethes. Daar hangen 2 grote groene vellen met de briefjes erop.

Mooi om te lezen hoe mensen bemoedigd worden, soms op een verrassende manier. Dat kan zijn door hele kleine dingen , die voor een ander worden gedaan, door een tekst, door een kaartje.. We worden zo aangemoedigd om te zien naar de ander en zo een stukje hoop te geven.

Na de startavond gaan de activiteiten rond het thema verder. Verschillende dingen zijn geweest of zullen nog gaan gebeuren:

De themadienst op 2 februari, de projectavonden op de kinderclubs, en de mogelijkheid om de Bijbelstudie te doen voor de kringen.

Op 20 maart hopen we de Voorjaarsmarkt te houden, om zo geld in te zamelen voor het project.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten!


Zie ook: Diaconale werkgroep

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht