geloofsopvoeding

Enkele jaren geleden zijn er verschillende groepen ouders gestart met een kring rondom geloofsopvoeding aan de hand van de methode Voorleven van de HGJB. In de praktijk bleek het lastig om de kring handen en voeten te geven. Een aantal mensen vanuit de verschillende groepen is toen met elkaar om de tafel gegaan om te kijken wat er nodig is om de geloofsopvoeding toch meer een plek te geven in de gemeente. Van daaruit is de werkgroep geloofsopvoeding ontstaan. Het is ons verlangen dat ouders zich binnen onze gemeente ondersteund weten in de geloofsopvoeding. Onze wens is dat ouders hun geloof voorleven aan hun kinderen, in afhankelijkheid van onze God.

Waar we mee wilden starten als werkgroep was om een ouderavond met een spreker te organiseren voor alle ouders in de gemeente. De avond had als doel om met elkaar in gesprek te gaan en te kijken waar de behoefte ligt van ouders met betrekking tot geloofsopvoeding. Helaas kan de ouderavond vanwege de aangescherpte corona-maatregelen geen doorgang vinden. Deze avond hopen we alsnog in het voorjaar van 2021 te plannen, meer informatie hierover volgt.
Desondanks willen we als werkgroep Ė juist nu van betekenis zijn voor ouders en zoeken naar vormen om met elkaar op te lopen en elkaar te bemoedigen.

Op hervormdscherpenzeel.nl/geloofsopvoeding gaan we concrete handreikingen en ideeŽn verzamelen.

Verder willen we graag met ouders in contact komen om te horen waar de behoeften en vragen liggen. Nu al suggesties of vragen? We komen graag met u in contact. Dat kan via: geloofsopvoeding@hervormdscherpenzeel.nl

Namens de werkgroep geloofsopvoeding,
Corianne van Bennekom, Coen van de Wetering, ds. Van Goch en Hanneke van der Lede