Potgrondactie

10 maart 2017

Op zaterdag 4 maart jl. hield de Commissie Gemeentecontacten Oost-Europa weer haar jaarlijkse potgrondactie.

Het was gelukkig droog, toen om ongeveer 9.30 uur 58 vrijwilligers met heel veel zin en met potgrond beladen tractoren naar Philalethes kwamen. Na het nuttigen van de koffie heeft Coen van de Wetering een gedeelte uit de Bijbel gelezen en gebeden om Gods zegen over deze actie. Vervolgens heeft Wim van Ginkel de vrijwilligers ingedeeld in groepen en is iedereen met veel enthousiasme en goede moed aan de slag gegaan.

Vanaf half twaalf was er voor de vrijwilligers soep met broodjes.

Het doel van de actie was om voldoende geld in te zamelen om aan de arme mensen in Satu Mare gedurende de wintermaanden twee maal per week een warme maaltijd te bezorgen. Er is wat meer verkocht dan vorig jaar, het netto bedrag tot nu toe is Ä 3255,-. Dat is in ieder geval voldoende om het warme maaltijdproject ook voor het volgende jaar weer voort te zetten.

Tenslotte wil de Commissie alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor al hun enthousiasme en inzet.

Commissie Gemeentecontacten Oost-Europa.

Bedankt
Ik wil graag de organisatie van de potgrondactie hartelijk bedanken. Niet voor het feit dat ik zo makkelijk aan potgrond kom maar om de volgende drie redenen:

* Allereerst omdat ik vorig jaar met eigen ogen gezien heb hoe de maaltijden werden uitgedeeld in RoemeniŽ. De dankbaarheid van die ontvangers en de noodzakelijkheid voor hen maken mij dankbaar dat ik op deze wijze mijn bijdrage hieraan kan leveren.

* In de tweede plaats vind ik het een geweldige gemeenteactiviteit. Er is geen activiteit waarbij alle geledingen, jong en oud, man en vrouw gezamenlijk op eendrachtige wijze aan hetzelfde doel werken. Je ontmoet elkaar, spreekt elkaar en hebt het gezellig terwijl je tegelijkertijd nuttig bezig bent. Ook de koffie vooraf en de maaltijd achteraf zijn een perfect ontmoetingsmoment.

* In de derde plaats ben ik blij mijn dankbaarheid richting God te kunnen tonen door gedienstig te zijn voor de naaste. In de lijdenstijd is het goed stil te staan bij Goede Vrijdag en als dat kan door op deze wijze mijn dankbaarheid te tonen is dat heel fijn.

Dus drie maal dank voor het organiseren van de potgrondactie.

Heino Gerritsen


Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht