Waddinxveen dus...

28 februari 2023

Waddinxveen dus. Dat had ik zelf ook niet gedacht. Ik probeer een beroep dat uitgebracht wordt altijd wat nuchter te benaderen. Je weegt de voors en tegens af, en bidt om wijsheid en inzicht. De ene keer heb ik er een beter gevoel bij dan de andere keer. Maar wat me hier wel heel erg aansprak was de roep om leiding, om verdieping, om vorming en toerusting. Bovendien zijn ze al bijna drie jaar vacant. Dan zijn er best dingen die me wat onzeker maken, maar in vertrouwen op God durf ik het wel aan.

In het Koninkrijk van God worden in het algemeen geen gemakkelijk wegen bewandeld. Iemand schreef me een woord uit een van de preken van Augustinus: ‘Ik zeg u niet: "Zoek de weg." De weg is naar u toe gekomen: sta op en ga lopen... Het is beter over de weg te strompelen dan naast de weg te marcheren.’ Dan is het goed.

Dit betekent dus ook dat ik gedag moet gaan zeggen. Er komen nu allerlei ontmoetingen en gebeurtenissen die ik dan voor de laatste keer mag doen in uw midden. Maar laten we het niet te groot maken: het werk gaat gewoon door. Dat is uiteindelijk niet afhankelijk van mensen. Dus ook niet van voorgangers. Voorgangers komen en voorgangers gaan. U mag het momenteel zelfs tegelijk meemaken.

Vanaf deze plaats wil ik ook een ieder van u nogmaals hartelijk danken voor het overweldigende meeleven in de achterliggende tijd. Het is hartverwarmend!


Meer informatie:
ds. G.C. Bergshoeff
033-277 13 77
dsb@hervormdscherpenzeel.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht