Vergadering kerkenraad

19 juni 2021

Maandagavond 7 juni kwam de kerkenraad voor het eerst sinds lange tijd weer bijeen in Philalethes. Het was fijn om elkaar zo weer in 'real life' te ontmoeten.

Omdat er heel wat te bespreken was, begonnen we lekker vroeg, om zeven uur.
Onder leiding van ds. Bergshoeff dachten we na over Romeinen 14 : 1-12, een spannend gedeelte dat ons veel zegt over ons dagelijks leven. Het wordt nog rijker toen ds. Bergshoeff de link legde naar de eerste vraag van de Heidelbergse catechismus: "Wat is uw enige troost, beide in leven en sterven?"

Vervolgens kwamen kleine en grotere praktische punten aan de orde. Zo werden we geïnformeerd over de plannen voor een openluchtdienst, dachten we na over de berichtgeving in het kerkblad en hoorden we over de plannen om inspirerende muzikale activiteiten te organiseren in onze kerk.

Er waren ook bespreekpunten waar we meer tijd voor namen. We kregen een presentatie over de app Donkey Mobile, die speciaal voor kerken ontwikkeld is. Ook hadden we een ontmoeting met Corné van Dijk en Lineke Dorrestijn van de VBW-commissie. We hoorden met vreugde dat er dit jaar weer een echte vakantiebijbelweek kan komen!

Als laatste noem ik een voorstel om de ambtsperiode van de ambtsdragers voortaan te laten lopen vanaf de zomervakantie en niet vanaf 1 januari. Met de uitwerking hiervan gaan we nu verder aan de slag.

Dit is een nieuwsbericht van de kerkenraad

Meer informatie:
Pieter Verrips