Zing mee in het Joh.de.Heer-koor

9 september 2022

Blijf met mij, Heer, als 't zonlicht niet meer straalt.
Blijf met mij, Heer, als straks de avond daalt.
Als vrienden henengaan in stormgetij,
blijf Gij ter hulp gereed, o blijf met mij!

Dit is ťťn van de iconische liederen uit de bundel van Johannes de Heer. Hij was evangelist uit Rotterdam die in de eerste helft van de twintigste eeuw een verbinding zocht tussen de opkomende 'lichte muziek' uit Engeland en Amerika en de kerk.

Sinds de uitgave van de eerste druk in 1905 is zijn liedbundel van grote betekenis geweest voor de kerk: muziek waardoor velen de weg tot God hebben gevonden!

Het mooie is dat iederťťn de liederen van Johannes de Heer kan (leren) zingen. En waarom zouden we dat niet met elkaar gaan doen? Op zaterdag 5 november is er in onze kerk weer een zangavond met liederen uit de bundel van Johannes de Heer.

Voor het 'gelegenheidskoor' dat op deze avond de zang zal leiden, kunnen we nog extra zangers gebruiken. Vind je zingen leuk, meldt je dan aan bij Pieter Verrips, 033 277 11 61 of info@pverrips.nl

De eerste oefenavond was op donderdag 15 september. De andere oefenavonden zijn: dinsdag 27 september, donderdag 13 oktober, woensdag 26 oktober en donderdag 3 november. We beginnen om 20.00 uur in de kerk.