Alpha-cursus

Iets voor jou?
Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Ben je op zoek, maar heb je geen idee waarnaar? Of wil jij je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha-Cursus echt iets voor jou.
Met genoegen en dankbaarheid kijken we terug op onze Alpha cursussen en Youth Alpha’s van de afgelopen jaren. De volgende Alpha-Cursus gaat weer in januari 2020 van start: 23 januari is de startavond. Om 18.30 uur starten we met een maaltijd..

Je bent niet de enige!
Veel mensen lopen rond met vragen. Een gedeelte daarvan komt op de Alpha-Cursus terecht. Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha-cursussen wereldwijd in maar liefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgden een Alpha-cursus. In Nederland is de Alpha-cursus twintig jaar geleden geïntroduceerd. 210.000 Nederlanders deden de cursus. Overal reageren mensen enthousiast. Ook in Scherpenzeel en Woudenberg: de afgelopen 10 jaar zijn er elk jaar mensen geweest die je zijn voorgegaan. Ontdek het zelf!

Wat kun je verwachten?
De Alpha-cursus duurt 11 weken: een avond per week en bijeenkomst van 24 uur: "24 uur met...." De avond start met een gezellige en – natuurlijk – lekkere maaltijd: een leuke manier om je medecursisten en je cursusleiders te leren kennen. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over één van de vijftien onderwerpen. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Natuurlijk kun je dan al je vragen stellen of je eigen ideeën over het onderwerp laten horen. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste keer gewoon eens vrijblijvend kijken of de cursus iets voor jou is.

Samenwerkingen
Deze Alpha-cursus is een activiteit van CGK De Open Hof, Hervormde Gemeente Scherpenzeel, PKN gemeente ‘De Achthoek’ in Scherpenzeel en Evangeliegemeente ‘Nieuw Leven’ in Woudenberg.

Informatie
www.alpha-scherpenzeel.nl

Contact

Meer informatie:
Marita Eilander / Wilma Lokhorst
0629913868 / 0622218336
m.eilander@hervormdscherpenzeel.nl

Voor al onze voornemens geldt: zo de Heere wil en wij leven.

Nieuws

Alpha-cursus - 16 juli 2021
Het afgelopen jaar heeft op verschillende manieren een enorme impact gehad; op persoonlijk vlak, maatschappelijk gezien, maar voor velen ook op geestelijk gebied. Misschien roept het bij u en jo... Lees verder >>>

Alpha-cursus - 29 november 2019
De decembermaand is een bijzondere maand. Een maand waarin we kerst vieren, het feest van het licht. Kerst is stilstaan bij de komst van De verlosser die gekomen is voor ons allemaal. Maar sta... Lees verder >>>