Alpha-cursus

Iets voor jou?
Vraag jij je ook weleens af: Waarom zijn er tegenwoordig zoveel verschillende religies? Heeft Jezus, die zo lang geleden op aarde leefde, nog betekenis voor mijn leven nu? Helpt bidden eigenlijk wel? Wat met de kerk in onze tijd?
En waar ga je eigenlijk heen als je rondloopt met dit soort vragen? Alpha is zo'n plek! Een plek waar je alle vragen kunt stellen en je met anderen op zoek gaat naar antwoorden.

Je bent niet de enige!
Wist je trouwens dat er wereldwijd al meer dan 25 miljoen mensen een Alpha-cursus hebben gevolgd? In Nederland is de Alpha cursus twintig jaar geleden geïntroduceerd en al meer dan 230.000 Nederlanders deden de cursus. Ook in Scherpenzeel en Woudenberg zijn er in de afgelopen jaren al meerdere Alpha cursussen georganiseerd en zijn zowel de deelnemers als de organisatie erg enthousiast over de impact ervan.

Wat kun je verwachten?
De Alpha-cursus duurt 11 weken: een avond per week en een speciale '24 uurs Alpha'. De avond start met een gezellige en – natuurlijk – lekkere maaltijd: een leuke manier om je medecursisten en je cursusleiders te leren kennen. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over één van de 11 onderwerpen. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Natuurlijk kun je dan al je vragen stellen of je eigen ideeën over het onderwerp laten horen.
Lijkt het je wat? Kom dan de eerste keer gewoon eens vrijblijvend kijken of de cursus iets voor jou is. De cursus is overigens helemaal gratis, dus daar hoef je het niet voor te laten

In Scherpenzeel starten we op donderdag 19 januari 2023 weer met een nieuwe groep.

Samenwerkingen
Deze Alpha-cursus is een activiteit van CGK De Open Hof, Hervormde Gemeente Scherpenzeel, PKN gemeente 'De Achthoek' in Scherpenzeel en Evangeliegemeente 'Nieuw Leven' in Woudenberg.

Informatie en aanmelden:
www.alpha-scherpenzeel.nl

Contact

Meer informatie:
Marita Eilander
0629913868
m.eilander@hervormdscherpenzeel.nl

Voor al onze voornemens geldt: zo de Heere wil en wij leven.

Nieuws

Alpha-cursus - 8 december 2023
Vraag jij je ook weleens af... Waarom zijn er zoveel religies? Heeft Jezus, die zolang geleden leefde, nog betekenis voor mijn leven nu? Helpt bidden eigenlijk wel? Wat houdt het Chr... Lees verder >>>

Alpha-cursus - 5 januari 2023
De Alphacursus in Scherpenzeel gaat donderdag 19 januari a.s. weer starten. Vraag jij je ook weleens af: Waarom zijn er tegenwoordig zoveel verschillende religies? Heeft Jezus, die zo lang geled... Lees verder >>>