Nieuws uit Borla

6 juni 2014

Ella verwacht binnenkort haar tweede kindje. Ella en Alex zijn heel blij met deze zwangerschap en verheugen zich op de komst van de baby.

Ella is 1 april met zwangerschapsverlof gegaan. Dit verlof duurt tot de tijd dat de baby twee jaar oud is.

Het is gebruikelijk in Roemenië dat de moeders na de zwangerschapsperiode nog een periode van twee jaar niet werken. Gedurende die twee jaar krijgen de moeders een uitkering van de overheid. De Roemeense regering geeft dit ouderschapsverlof, omdat er geen kindercrčches zijn. Op deze wijze wil de regering getrouwde stellen aanmoedigen een gezin te vormen.

Dat betekent dat Ella voorlopig niet zal werken. Zij heeft wel beloofd dat de mails via haar kunnen lopen en dat ze ook voor vertalingen wil zorgen. Maar het werken, zoals ze gedaan heeft, zal niet gaan.

In 2009 kregen Ella en Alex hun eerste kindje, Benjamin. In die periode werd ze vervangen door Tünde Barabás. Tünde is een vlotte vrouw van 33 jaar, getrouwd, zij heeft twee kinderen, een dochter van 10 jaar en een zoon van 8 jaar. Zij woont met haar man en kinderen in Tasnádszántó, een klein plaatsje 40 km van Borla.

Haar man is predikant van drie kleine gemeenten, waaronder ook Tasnádszántó.

Tünde zal het werk in Borla weer van Ella overnemen en ze zal net als Ella, in samenwerking met de predikant, pastoraal werk doen onder de jongeren en ook het ouderenbezoek voor haar rekening nemen.

Tünde zal al het voorbereidend werk thuis doen en dan vrijdags en zaterdags in Borla werken en ook op de nodige zon- en feestdagen in Borla aanwezig zijn.

Wij zijn blij dat Tünde dit werk van Ella overneemt en ook Tünde vindt het fijn dit werk weer te mogen hervatten. Zij zal ook gaan werken met het kinderblad Örömhir, dat deels door u - d.m.v. de lectuuractie op biddag - betaald wordt.


Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht