Voorjaarsmarkt en dienstenveilig

15 april 2014

Op het kerkplein wapperden de hele dag al vrolijke vlaggetjes. Om 17.00 uur ging daar de hamburgertent open. Hier hadden de diverse broodjes vooral onder etenstijd gretig aftrek. De voorjaarsmarkt kenmerkte zich vrijdagavond door de gemoedelijke en ontspannen sfeer. Het “middenpleintje” van de grote zaal leende zich uitstekend om onder het genot van een kop soep of koffie en thee elkaar als gemeenteleden te ontmoeten. Daaromheen werd driftig handel gedreven voor het diaconale project “Leven met lef”. Hier gingen de paasbroden, cakes, taarten, sokken, kaarten makkelijk van de hand. Bovendien vertrok menigeen met een stapel boeken naar huis. Ook voor de perenboom was weer veel belangstelling. Dit was niet zo verwonderlijk, daar er prachtige prijzen te winnen waren.

De kinderen hadden hun eigen ruimte in “de Ruif”. Daar werd naar hartenlust gesjoeld, spijker geslagen, ballon geprikt, gegrabbeld en doosjes versierd. Naarmate de avond vorderde verschenen er steeds meer vrolijk geschminkte snoetjes in de zaal. Kinderen van de Benjaminclub verloten de door hun moeders gebakken taarten, cakes en levensmiddelenmanden. Ook zorgden zij voor de verkoop van overheerlijke kiprollades.

Veilingmeester Jan van Dijk wist velen ertoe te verleiden om op de ingebrachte diensten te bieden.

Het Jeugd Pastoraal Team (JPT) liet de mensen het gewicht van een zak zout raden. Een mooie link naar de oproep om zowel in Nepal als hier het zout van de aarde te zijn.

De voorlopige opbrengst van de voorjaarsmarkt bedraagt ruim € 7.100,-. Dit is ruim € 1.300,- meer dan vorig jaar.

De voorjaarsmarktcommissie is onder de indruk van een ieders inzet voor Nepal. We willen u en jou daarvoor hartelijk bedanken. Mede dank zij uw en jouw bijdrage is de markt echt een geslaagde gemeenteavond geworden. Bovendien is er veel geld opgehaald voor het diaconale project “Leven met lef”. Heel hartelijk bedankt!

> Bekijk ook de foto's van deze avond.

Dienstenboekje
Er zijn heel veel inschrijvingen gedaan op de verschillende workshops uit het dienstenboekje. Er zijn hier en daar nog wel plaatsen vrij. We willen u graag de gelegenheid geven om daar alsnog op in te schrijven. U hebt tot en met 25 april de tijd om hierop in te schrijven. Voor vragen en opgaven kunt u mailen naar clarisse@familierauw.nl of bellen (wel graag na 19.00 uur) op tel. 06-286 32984.

> Overzicht open plaatsen bij workshops en activiteiten
> Dienstenboekje
> Machtiging voor betaling workshops etc.


Zie ook: Diaconale werkgroep

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht