Oproep

6 juni 2014

Nogmaals plaatsen we onderstaande oproep met dank aan diegenen die al gereageerd hebben. We willen in deze herhaalde oproep nadrukkelijk ook mannen aansporen om over het volgen van de PPT cursus na te denken.

In onze gemeente zijn een aantal vertrouwenspersonen werkzaam. We vormen een hecht team en komen ongeveer 5 keer per jaar bij elkaar om de voortgang van het werk te bespreken. We hebben allemaal de 2 jarige cursus tot Psycho Pastoraal Begeleider gevolgd bij de Stichting voor Psycho Pastorale Toerusting (PPT). Deze cursus beslaat 9 zaterdagen per jaar en wordt aangeboden in o.a. Veenendaal. Het is een enorm verrijkende cursus waar je veel leert over allerlei psychologische onderwerpen en aangereikt krijgt hoe je hier in het pastoraat mee kunt omgaan. Ook luister- en gespreksvaardigheden staan op het programma. Alle deelnemers hebben de cursus allereerst voor henzelf en hun persoonlijk geloofsleven als erg opbouwend ervaren. Het hoeft niet, maar daarna kun je met de opgedane kennis de gemeente van dienst zijn. Een tijdje een luisterend oor bieden aan gemeenteleden die dat om verschillende redenen nodig hebben en samen biddend een weg zoeken. Zo ondersteunen we de predikanten en ouderlingen in de pastorale zorg voor de gemeente.

Om in de toekomst de voortgang van ons werk te kunnen waarborgen, zouden we het fijn vinden om contact te leggen met gemeenteleden die in het verleden de cursus hebben gevolgd en mogelijk willen overwegen hier in de gemeente praktisch mee aan het werk te gaan.

Ook zouden we het fijn vinden om in contact te komen met gemeenteleden die willen overwegen om de cursus te gaan volgen. Dit hoeft niet meteen in te houden dat u ook ingezet wordt in de gemeente, maar zoals gezegd, voor uw eigen ontwikkeling en geloofsleven is het alleen al zeer de moeite waard. Alle informatie over de cursus is te vinden op www.stichtingppt.nl

Wilt u over bovenstaande vragen eens nadenken en misschien de vraag naar u toe laten komen: is het iets voor mij? De contactpersoon van ons team Willie van de Kleut wil u graag nadere informatie geven. Zij is te bereiken op tel. 033 277 4084 of per mail vertrouwenspersonen@hervormdscherpenzeel.nl.


Zie ook: Vertrouwenspersonen

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht