Leven met lef 2

17 februari 2014

Op woensdagavond 22 januari stond de gemeenteavond die in Philalethes werd gehouden in het teken van een “reis “ naar Nepal. Een reis door middel van beelden en verhalen, verteld door 2 medewerkers van de HGJB die in Nepal zijn geweest, en de christenen daar die ze bezochten. Met ongeveer 70 gemeenteleden zagen en hoorden we wat voor land Nepal is en hoe de christenen daar leven. De verhalen die we hoorden maakten diepe indruk.

Nepal is jarenlang een gesloten hindoe-koninkrijk geweest. Niemand kwam het land zomaar binnen: geen buitenlander, maar ook geen andere godsdienst. Evangeliseren was streng verboden. Toen de grenzen in 1952 opengingen, werd de eerste kerk van het land opgericht door Nepalezen die op de theeplantages in India tot geloof gekomen waren. Een jaar later werden de eerste twaalf christenen van het land gedoopt. Met name sinds de jaren ’90 – toen het land geleidelijk aan een democratie werd – is de kerk explosief gegroeid. Het aantal gelovigen wordt zeker op 1 miljoen geschat. Nog steeds worden overal in het land (kleine) kerken gesticht. Christenen die je ontmoet, zijn vaak de eerste gelovigen van hun dorp of familie. Velen van hen hebben een wonder meegemaakt. Ze hebben duidelijk ervaren wat bevrijding is en leven vanuit hun eerste liefde tot God. De kerk van Nepal is een jonge kerk en onderstreept dat God doorgaat met Zijn werk. Tegelijk heeft de kerk van Nepal ook vragen en zoekt ze naar verdieping. Opvallend is de missionaire levensstijl van christenen daar: op de plek waar ze zelf tot geloof zijn gekomen, gaan ze verder om anderen met het evangelie bekend te maken.

Leven met lef is het thema van het diaconale project van 2014. Wat kunnen wij als gemeenteleden leren van de christenen daar, en hoe kunnen wij hen ondersteunen in wat ze nodig hebben. Mensen die leven in een arm land en soms onder moeilijke omstandigheden. Ze leven letterlijk met lef: moed om de boodschap door te geven en anderen te bereiken met de liefde van God. Wij willen een voorbeeld aan hen nemen, maar ook een bijdrage leveren om praktische hulp te kunnen geven. Er is al een aantal data gepland met momenten van bezinning over of in actie komen voor Leven met lef. De gemeenteavond van 22 januari was een fijne startavond. Ook is op de Between- en Basixsclubs al een presentatie over het project gehouden, de Benjaminclub volgt nog.

19 februari Bijbelstudie Vrouwenver. en Knipperlicht
26 februari Projectavond Benjaminclub
7 maart Sponsordiner door Between en Basixs
14 maart 2de hands kinderkleding en speelgoedbeurs
16 maart Kerkdienst “Leven met lef”
16-22 maart Bijbelleesweek
11 april Voorjaarsmarkt m.m.v. Benjaminclub met dienstenveiling

Koks gezocht!
Op vrijdagavond 7 maart wordt Philalethes omgetoverd tot een Nepalees restaurant. De Basixs- en Between clubs samen met het Jeugddiaconaat bieden u dan een maaltijd aan in Nepalese sferen!

Voor dit sponsordiner zijn wij op zoek naar kokers die ons willen sponsoren door middel van het koken van b.v. rijst of maken van een salade (dit in overleg, aan het menu wordt nog gewerkt). Natuurlijk kunnen u en jij zich ook opgeven om lekker te komen eten! Voor koksaanbiedingen: opgeven bij de clubleiding of Dianne Gerritsen, tel. 033 277 4821 of dinekejohanna@hotmail.com.
Voor deelname aan het diner: zie bovenstaand tel. nr of e-mailadres, opgeven voor 28 februari.
Lees meer....

Violen
Net als vorig jaar willen we ook weer een violenactie houden. U kunt violen bestellen via tel. 033 277 4821 of e-mail dinekejohanna@hotmail.com. Geef even aan of u grote of kleine wilt en welke kleur. Kosten zijn 55 ct per stuk of een tray van 18 stuks voor € 8,-. Uiterlijk bestellen 5 maart.
Er hangen ook inschrijflijsten in de hal van Philalethes. Afhaaldatum: vrijdagavond 14 maart in Philalethes (dan is er ook kinderkledingbeurs).

Tot ziens bij een van de activiteiten!


Zie ook: Diaconale werkgroep

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht