Reis naar Roemenië

16 september 2011

Van D.V. 30 september tot 7 oktober gaan een viertal gemeenteleden, waaronder drie leden van de commissie, naar Satu Mare en Borla.

Ouderling J. Bos, die sinds enige tijd penningmeester is van de commissie, gaat samen met zijn vrouw voor het eerst mee naar Roemenië om kennis te maken met de beide gemeenten.

Zij zullen evalueren:

  • Het warme maaltijd project, waaraan we allen bijdragen door de potgrondactie in het voorjaar
  • Het zondagsschoolblad Örömhír, waaraan we bijdragen door de lectuuractie
  • De Helferin (diaconale helpster) Nagy Méhész Anuska, die leiding geeft aan een groep vrouwen uit de gemeente, die als vrijwilligers lichte zorg geven aan hulpbehoevende ouderen
  • Hoe staan de zaken rondom het huis voor de dagopvang van ouderen
  • In Borla zal er gesproken worden met Ella, ds. Arpad Boros en de curators over de voortgang van het jeugdwerk in de gemeente van Borla
  • Zij zullen een bezoek brengen aan Tünde Barabás, die inmiddels afscheid heeft genomen van de gemeente Borla. Zij zullen haar namens onze gemeente bedanken voor haar werk in Borla.

Zondagmorgen 2 oktober zal de kerkdienst in Satu Mare bijgewoond worden en zondagmiddag in Borla. In beide gemeenten zullen zij de groeten overbrengen van onze gemeente Scherpenzeel.

Zijn er gemeenteleden die graag iets meegeven in de vorm van een kaart, foto, brief of een klein, licht cadeautje, dan kunt u dat inleveren bij: Mathilde Werner of Tineke Eijkelkamp.

We vragen uw gebed voor een goede reis van onze gemeenteleden en om Gods zegen voor de voortgang van al het gemeentewerk in onze zustergemeenten.


Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht