Nieuws uit Roemenië

20 mei 2011

Het is in Roemenië zo geregeld dat moeders na het zwangerschapsverlof ook nog twee jaar ouderschapsverlof krijgen. Gedurende die twee jaar krijgen de moeders een uitkering van de overheid. In Roemenië is er namelijk geen regeling voor kinderopvang, zoals bij ons.
Zo kwam het dat Ella Kocsis-Király (pastoraal werkster in Borla) per 1 april 2009 met zwangerschapsverlof kon gaan en zij samen met haar man Alex op 8 juni 2009 uit Gods hand hun zoon Benjamin ontvingen.
Gelukkig kon Tünde Barabás, haar vriendin en medestudente, het werk tijdelijk overnemen.
Nu zijn we twee jaar verder en Ella zal haar werk weer op gaan pakken met ingang van 8juni.
In samenwerking met de predikant zal zij het pastorale werk onder de jongeren van 12-18 jaar weer gaan doen en ook het ouderenbezoek voor haar rekening nemen.

In september hopen enkele commissieleden naar Roemenië af te reizen voor diverse besprekingen en dan zullen we Tünde persoonlijk bedanken voor al het werk dat zij gedaan heeft. Ze heeft veel ouderen en zieken bezocht en ook veel werk onder de jeugd gedaan.
Ds. Arpad Boros berichtte ons dat Tünde haar werk tot volle tevredenheid heeft gedaan. Van de ouderen en de zieken zijn er veel positieve reacties.
Op Palmzondag was er een belijdenisdienst in Borla en hebben elf jongeren openbare belijdenis gedaan.

Het is fijn dat dit werk door kan gaan, maar niet zonder uw hulp. De collecte van 5 juni a.s. is onder andere bestemd voor het werk van Ella in Borla.

Op D.V. zondag 5 juni is er belijdenis van het geloof in Satu Mare. Daar zullen achtenveertig jongeren belijdenis doen.
Wij vragen u om te bidden voor de jongeren dat ze op de weg zullen blijven die hen naar God brengt.


Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht