Vertrouwenspersonen

Hebt u wel eens langer dan 10 minuten letterlijk op uw tenen gelopen. Ik ben er van overtuigd dat u vast wel een keer uw evenwicht verloor, misschien wel meerdere keren. Stel dat u dit een hele dag of dag in dag uit zou doen, dan krijgt u er vast wel handigheid in, maar misschien ook wel wat spierpijn op plaatsen waar u dat gewoonlijk niet hebt. Op uw tenen lopen is niet makkelijk, maar het gaat wel! Zo af en toe moet u weer opnieuw uw balans zoeken, u valt misschien een keer, maar het is lang vol te houden!

Zo loopt u misschien al langere tijd figuurlijk op uw tenen. O ja, het is vol te houden, maar makkelijk is anders! Soms raakt u zelfs helemaal uit evenwicht. Misschien loopt u op uw tenen vanwege opvoedings- of huwelijksproblemen, depressiviteit, minderwaardigheidsgevoelens of andere gevoelens die u regelmatig uit balans brengen. Als gevolg daarvan kunt u ook moeite in uw geloofsleven ervaren.

Ook al is het soms vol te houden, u zult het met me eens zijn dat het veel meer ontspant om niet op uw tenen te hoeven lopen. In de gemeente zijn er vertrouwenspersonen die willen luisteren naar de problemen die u hebt. Zij kunnen een tijdlang met u mee lopen op uw levensweg, om zo samen biddend en pratend de balans in uw leven te hervinden.


Terug naar het nieuwsoverzicht