Nieuws uit Borla

12 mei 2009

Ella verwacht begin juni haar eerste kindje! Ella en Alex zijn heel blij met deze zwangerschap en verheugen zich op de komst van de baby. Ella is 1 april met zwangerschapsverlof gegaan. Dit verlof duurt tot de tijd dat de baby twee maanden oud is.

Nu is het gebruikelijk in RoemeniŽ dat de moeders na die eerste zwangerschapsperiode nog een periode van twee jaar niet werken. Gedurende die twee jaar krijgen de moeders een uitkering van de overheid. De Roemeense regering geeft dit ouderschapsverlof, omdat er geen kindercrŤches zijn. Op deze wijze wil de regering jonge, getrouwde stellen aanmoedigen een gezin te vormen.

Dat betekent dat Ella voorlopig niet zal werken. Zij heeft wel beloofd dat de mails via haar kunnen lopen en dat ze ook voor vertalingen wil zorgen. Maar het werken, zoals ze gedaan heeft, zal niet gaan. Ella schrijft dat ze de jongeren zal missen, ook de kindergroep en de blokfluitgroep.

Uiteraard is het nodig dat er een vervanger aangesteld wordt. Ds. en mw. Van Oostende en enkele commissieleden zullen D.V. van 10 tot 22 september in RoemeniŽ zijn en dan spreken met ds. Arpad Boros en de curators (twee ouderlingen van het moderamen) over hoe nu verder. Kan Ella als vrijwilliger nog wat werk blijven doen of moet er een vervanger komen voor die periode?

Op Palmzondag was er een belijdenisdienst in Borla en hebben twaalf jongeren openbare belijdenis gedaan. Ella vraagt ons om te bidden voor de jongeren dat ze op de weg zullen blijven die hen naar God brengt.


Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht