Hulp en advies

1 december 2008

In het formulier waarmee wij als diakenen zijn bevestigd staat o.a. “Komt den bedrukten te hulp”. Het is daarom goed wanneer wij in onze gemeente bij een aantal zaken meedenken en adviseren, uiteraard alleen wanneer men hulp nodig heeft.

Dat kan zijn b.v. bij een scheiding. Er zijn dan altijd 2 partijen en hoe verdrietig het ook is, een aantal zaken moeten geregeld worden. Wij kunnen daar bij helpen vanuit onze professie.

Maar het kan ook zijn bij een verdeling van een erfenis. Laat daar een neutraal persoon naar kijken en gesprekspartner zijn bij advocaat of notaris. Wij hebben die contacten.

Er zijn ook ouderen bij ons in de gemeente, die alleen zijn en geen familie meer hebben waar contacten mee zijn. Wie vult al die formulieren in? Wie zorgt er voor mijn begrafenis bij mijn overlijden? Het kan ook zijn dat men bij een zakelijke kwestie eens van gedachten wil wisselen.

Als diakenen weten wij lang niet alles, maar kunnen wel de weg wijzen naar professionals, die het wel weten. Schroom niet, wanneer u denkt dat wij u van dienst kunnen zijn. Daar zijn wij voor bevestigd en willen u graag helpen.

Zie ook:


Terug naar het nieuwsoverzicht