Ouderenbeleid

3 november 2008

De vorige keren hebben wij geschreven over de financiën en de kerkradio. Nu over het ouderenbeleid. Als diaconie zijn wij er verantwoordelijk voor dat de ouderenmiddagen, het ouderenkoor en de bezoekdames blijven functioneren.

Gelukkig hoeven wij dat niet zelf te doen en zijn er voor de ouderenmiddagen en het ouderenkoor goede besturen, die alles regelen. Wel is het zo dat wanneer zich er een probleem voordoet, wij als diakenen worden ingeschakeld.

Dat kan zijn financieel of dat men bestuursleden nodig heeft. Ook krijgen wij één keer per jaar een overzicht van alle uitgaven en inkomsten. Informeel is er regelmatig contact. Nu de dirigent van het ouderenkoor weggaat, zoekt het bestuur en nieuwe dirigent, maar het contract wordt gemaakt door de diaconie, die er ook verantwoordelijk voor is.

De bezoekdames, die onze ouderen bezoeken rondom hun verjaardag boven de 70 jaar en dan namens de kerk een bloementje of fruitbakje komen brengen. Deze komen twee keer per jaar bij elkaar. De vergadering staat onder leiding van een diaken.Wij zorgen dan voor de blaadjes en dat er voldoende kaarten zijn om uit te delen. Uiteraard wordt ook de ouderling ouderenzorg hier bij betrokken. Ook zoeken wij nieuwe dames, wanneer iemand het niet meer kan doen.

Rondom de kerst worden er bakjes gemaakt. Wij zijn er al volop mee bezig. Adressen controleren, wijken indelen, offertes vragen voor 295 bakjes, boekjes bestellen enz.
De bakjes worden bezorgd door de wijkouderlingen. Hierdoor zijn wij op de achtergrond bezig met onze diaconale taak t.o. van onze ouderen. Het is voor ons als diakenen een fijne taak om op de achtergrond dit te mogen doen voor onze ouderen.

Wanneer u nog vragen heeft stel ze gerust aan een diaken of uw ouderling.Wij vertellen u daar graag over.

Zie ook: