M&M-Post voor fam. De Wit

17 november 2023

Sinds 2018 zijn wij als Hervormde Gemeente Scherpenzeel deelgenoot­gemeente van familie De Wit die door de St. Jansgemeente en Pauluskerk uit Gouda via de GZB en ECM uitgezonden zijn naar Schwerin-Lankow. Andere deelgenootgemeenten voor dit zendelingsgezin zijn Ottoland, Brakel, Wapenveld en Ermelo.

De visie van de familie De Wit is om plekken van hoop te bouwen in Schwerin-Lankow waar Gods liefde en aanvaarding te proeven is. Dat hoeft niet altijd direct met woorden maar dat kan ook geproefd worden in ontmoetingen. In de afgelopen jaren zijn er al veel plekken van hoop gebouwd door het gezin zoals de Open koffieronde, de Schnatterecke (kletshoek) en maandelijks een feest voor iedereen: Herzschlag (hartslag). Ook zijn er bijzonder veel contacten opgedaan en dit alles resulteert in het feit dat familie De Wit echt een deel van de wijk is geworden.

Sinds 2021 werd er een beetje gedroomd van een vast gemeenschapsruimte en na veel overleg, geduld en gebed kon in september 2023 de deuren van het gebouw "Gewächshaus" geopend worden. Het gebouw is eigendom van de Freie evangelische Gemeinde (FeG) en Gerard en Janneke mogen dit gebouwen gebruiken als gemeenschapsruimte om activiteiten te organiseren, mensen te ontmoeten en mensen Gods liefde laten zien door woord en daad.

Het gebouw mag gebruikt gaan worden, maar voordat dit gebruiksklaar is, moet er nog ontzettend veel gebeuren. Er moet verbouwd worden, er moeten spullen komen zoals sanitair, keuken, toiletten en nog veel meer. Alles wat nodig is om een gebouw functioneel te laten zijn om de mensen te ontmoeten. Nu zul je misschien zeggen: Huur gewoon een aannemer en binnen een paar maanden is alles gereed. Maar dat is net wat Gerard en Janneke niet willen. Het moet een gebouw worden die met en voor elkaar is verbouwd. Dan maakt het niet uit of het behang er niet zo mooi op zit, maar wel dat iemand weet dat hij of zijn daaraan mee heeft geholpen.

De opbrengst van de Met Missie post is dit jaar bestemd voor familie De Wit en wat zou het mooi zijn als we met elkaar een mooie opbrengst kunnen realiseren voor de verbouwing en spullen van het Gewächshaus. Een fantastisch doel waarbij we de mensen in Schwerin-Lankow ontzettend bij helpen!

Mocht u of jij meer informatie willen over dit project? Neem dan contact op met Martin Veenendaal, 06-20817686 of mveenendaal@hervormdscherpenzeel.nl


Zie ook: Zendings- en evangelisatiecommissie

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht