Terugblik Jubileum­bezoek uit Satu Mare

11 augustus 2023

Als commissie mogen we terugzien op een geslaagd en zegenrijk bezoek van onze broeders en zusters uit Satu Mare. We hebben hen dankzij de 7 gastgezinnen en de hulp van andere gemeenteleden een gevarieerd programma kunnen bieden. Een kleine greep hieruit: bezoek aan de Binnentuin van God in Voorthuizen, rondleiding in de kerk, warme maaltijd in Huis in de Wei, een workshop stipwerk, een BBQ op boerderij Veldhoef, het dagje uit naar Delft, Den Haag en Scheveningen en de vele maaltijden samen. Maar ook de diensten, de Sing-In en de ontmoetingen met de gemeente werden als heel fijn ervaren.

Wat waren ze onder de indruk van onze prachtige kerk en het aantal mensen dat de diensten bezoekt. Er zijn door hen vele, vele foto's gemaakt (vooral op het strand in Scheveningen) en op de vraag aan de 2 jongeren wat ze leuk vinden aan Nederland was het volmondig: 'Alles, het is veel te kort'!

De predikanten Ferenc en Maria Bogya nemen op 27 augustus afscheid van de gemeente Satu Mare. Als commissie hebben we bij het vertrek al afscheid van hen genomen maar het contact zal zeker blijven, ook al verhuizen ze naar Hongarije om dichter bij de kinderen te gaan wonen.
Wilt u hen een kaartje sturen, dan zal dat zeker gewaardeerd worden. Hun adres is: Ferenc en Maria Bogya-Kis, Inalui 11, 40199 Satu Mare, Judetal Satu Mare, Romania.

We zien uit naar samenwerking met nieuwe predikanten die naar verwachting medio november bevestigd zullen worden.


Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht