Alpha-cursus

5 januari 2023

De Alphacursus in Scherpenzeel gaat donderdag 19 januari a.s. weer starten.

Vraag jij je ook weleens af: Waarom zijn er tegenwoordig zoveel verschillende religies? Heeft Jezus, die zo lang geleden op aarde leefde, nog betekenis voor mijn leven nu? Helpt bidden eigenlijk wel? Wat met de kerk in onze tijd?
En waar ga je eigenlijk heen als je rondloopt met dit soort vragen? Alpha is zo'n plek! Een plek waar je alle vragen kunt stellen en je met anderen op zoek gaat naar antwoorden.

Als Alpha team vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt, dat er een ongedwongen sfeer heerst en er respect en vertrouwen is. Daarom kennen de avonden een vast recept: samen eten, elkaar ontmoeten en goede gesprekken.
Elke avond beginnen we om 18.30 met een maaltijd om elkaar beter te leren kennen. Daarna volgt er een inleiding en gaan we met een kop koffie of thee in kleine groepjes verder praten. Rond 21.30 sluiten we af met een drankje
De cursus is laagdrempelig van opzet en daarom voor iedereen van 18 jaar en ouder toegankelijk, of je nu ver of dichtbij bent van geloof of kerk.

De Alpha cursus wordt op verschillende plekken in Nederland georganiseerd en op donderdag 19 januari zal de cursus in Scherpenzeel starten. De eerste avond is een introductieavond om met elkaar kennis te maken en de sfeer te proeven, waarna we vervolgens 11 weken lang elke donderdag samen zullen komen. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus.

Wil je je aanmelden of wil je meer informatie, zie hiervoor ook onze website www.alpha-scherpenzeel.nl of volg ons op facebook.com/alphacursusscherpenzeel of op Instagram

Namens onze gemeente zijn Marita Eilander en Wilma Lokhorst betrokken. Bel gerust met vragen of voor informatie.


Meer informatie:
Marita Eilander / Wilma Lokhorst
0629913868
/ 0622218336
m.eilander@hervormdscherpenzeel.nl

Zie ook: Alpha-cursus

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht