Uitzending MAF

23 december 2022

Na ongeveer 4 jaar van voorbereiden op ons werk voor MAF, zullen we van 4 januari t/m 18 maart 2023 scholing gaan volgen in Engeland op Christian College All Nations. Hier zullen we intern met studenten van over de hele wereld leren over het wonen en werken in een andere cultuur. Een eerste stap, waarin we samen met ons gezin langere tijd weg zullen zijn van ons 'veilige' leven in Nederland. Samen met 3 andere Nederlandse gezinnen vanuit MAF hebben we de scholing van de kinderen kunnen regelen. We hebben in totaal 3 juffen gevonden die in deze periode de Nederlandse lesstof gaan onderwijzen. Door de brexit is het niet meer mogelijk om naar een lokale Engelse basisschool te gaan. Ook een spannende periode voor de kinderen, waarin afscheid ineens echt concreet wordt.

Terugkijkend op 2022 zijn we dankbaar voor alle stappen die ons weer dichter brengen naar het einddoel. Zo heeft Gerbrand zijn 13 vakken ATPL studie behaald en zijn instrument rating. Dit betekent dat hij niet alleen op zicht mag vliegen, maar ook volledig gecontroleerd door de luchtverkeersleiding op instrumenten in de cockpit. Dit alles was echt pittig naast dat we allebei een drukke baan hebben, met een jong gezin. Maar we zijn dankbaar voor alle zegeningen die we hebben ontvangen. Elke stap is weer een bevestiging van Gods weg met ons leven. Ds. Bergshoeff preekte er zo treffend over; beschikbaar zijn voor God. Als het aan ons had gelegen hadden wij dit helemaal niet zo gepland en bedacht. Maar Hij is de leidsman die voor ons dit pad heeft uitgestippeld, daar kunnen en willen we niet omheen. We halen telkens weer kracht uit de tekst: Want de Heer heeft ons het volgende opgedragen: ' Ik heb je bestemd tot een licht voor alle volken om redding te brengen, tot aan de uiteinde van de aarde.' Handelingen 13:47.

Nu eerst 3 maanden naar Engeland, even geen werk en alleen focus op het werk dat we straks mogen doen. Mooi om zo even uit alle hectiek te stappen en de volle focus op God te hebben. Dit betekent ook verandering voor onze ouders, zij zullen hun wekelijkse oppasmomenten op de kleinkinderen missen. Ook voor hen zal het stil worden. Wilt u als gemeente ook naar hen omkijken en voor hen bidden?

Dan willen wij u ten slotte bedanken voor al het medeleven op welke manier dan ook. Wij wensen u alvast gezegende kerstdagen en een heel mooi 2023.


Zie ook: Zendings- en evangelisatiecommissie

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht