Afscheid

17 juni 2022

Aan een periode van ruim negen jaar werken als predikant van de Hervormde Gemeente Scherpenzeel is een einde gekomen. We danken God dat Hij ons naar deze gemeente geroepen heeft en dat we onze gaven en talenten mochten inzetten om in uw midden te werken. De tijd is omgevlogen. Wat is er veel gebeurd. Honderden erediensten; tientallen doopdiensten en avondmaalsvieringen. Samen onder het Woord, samen bidden, zingen en geplaatst worden onder Zijn Zegen.

Verder waren er vele pastorale contacten. Samen mochten we vreugdevolle en verdrietige dingen delen. Ontmoetingen die je niet gauw meer vergeet. Dan heb je ook nog Bijbelkringen, catecheseavonden, vergaderingen en commissies.

Aan dit alles is nu een einde gekomen. We kunnen het nog niet voorstellen wat dat is.

We vinden het fijn om in Scherpenzeel te blijven wonen. Dit weekend zeiden we tegen elkaar: het afscheidsfeest van vrijdagavond hebben we ervaren als een welkomfeest. Wat een avond. Bijzonder om kinderen, tieners, jongeren en ouderen te ontmoeten. Heel de gemeente was vertegenwoordigd. Wat hebben jullie ons hiermee geraakt in het hart. Het onderstreept de verbondenheid die er is, die ook tot uitdrukking is gekomen in de kaarten, mails en telefoontjes die we ontvingen Dank.

We hebben genoten van de bijdrage van het kinderkoor, kinder-bijbel-uur, Between, Knipperlicht, onze kinderen, kerkenraad, de wensboom en de bloemengroet. En toen we de waardecheque ontvingen waren we sprakeloos en dan moet je gaan bedanken. Op zo'n moment kom ik moeilijk uit de woorden.

Op een later moment zullen we jullie deelgenoot maken wat we gekocht hebben.

Een bijzonder woord van dank aan de commissie die deze avond heeft georganiseerd en al diegenen die daarbij hebben geassisteerd.

We hebben het als goed ervaren om zondagmiddag van elkaar afscheid te nemen rondom het thema 'Gezegend'. Eerst luisteren naar de boodschap van de zegen, samen God grootmaken in Psalmen en geestelijke liederen om vervolgens u nog n keer weg te zenden onder de zegen van de HEERE. Wat een genade en goedheid van God.

Op deze plek wil ik nog een keer noemen de samenwerking met de kerkenraad, en dan denk ik ook aan de oud-ambtsdragers. Dank voor de fijne samenwerking en het samen dienen in Gods Koninkrijk. Ook dank wie jullie voor ons waren. Verder was het goed om met collega Bergshoeff op te trekken. Mooi om in de afscheidsdienst te horen hoe hij mij persoonlijk en theologisch uittekende.

Tenslotte: Het gaat u allen goed onder de zegen van de HEERE en we verwachten dat we elkaar wel zullen ontmoeten in het dorp of op het kerkplein onder het genot van een kopje koffie.

Groet,

Hennie en ds. van Goch