Opening van het zomerwerk

15 april 2022

Met Pasen houdt alles op in de kerk. Althans dat zou je soms wel denken. We zijn dan aan het einde van het winterwerk gekomen. Her en der worden afsluitende feestjes georganiseerd en dan gaat de kerk in de ruststand. Zo lijkt het.

Dat is natuurlijk niet zo, want het allerbelangrijkste van het kerkelijk leven gaat gestaag door: De samenkomsten op zondag. Juist die zondag herinnert ons altijd weer aan de dag waarop het allemaal begonnen is: Christus' verrijzenis uit de doden!

Het is overigens wel goed dat we het winterwerk afsluiten, omdat dit best wel het een en ander vraagt van de organisatoren, kringleiders, clubleiding, ambtsdragers en wie ook maar enige betrokkenheid heeft in het winterwerk. Er zijn broeders en zusters die er avonden zoet mee zijn. En ik wil al die mensen die zich op wat voor manier ook inzetten hartelijk danken!

Toen ik nog in de pastorie naast Philalethes woonde verbaasde het me wel eens met grote verbazing wat er toch allemaal niet te doen is in ons verenigingsgebouw. Dan is het ook goed dat er een periode van rust komt. Want je kunt ook gemakkelijk verdrinken in het kerkenwerk. We hebben ook de rust nodig om ons te bezinnen of gewoon wat te mediteren.

Ondertussen mogen we natuurlijk niet vergeten dat er veel goed werk in de samenleving, het gezin en de buurt gedaan moet worden. Ook daar heeft de christen zijn taak. Eigenlijk is het winterwerk ervoor bedoeld om ons toe te rusten onze taak in deze samenleving in te nemen. Hopelijk heeft u veel toerusting ontvangen om zo het zomerseizoen in te gaan. En wat is het diep dat we dit doen mogen in het weten dat Christus is opgestaan uit de dood en ook ons het nieuwe leven wil geven, kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst.

Meer informatie:
ds. G.C. Bergshoeff