Kerk-app

15 september 2021

Het is zover... onze eigen kerk-app! Maar wat kunnen we met deze app?

De app werkt op smartphones en tablets en gaat ons helpen om meer betrokken te zijn op elkaar. Het wordt eenvoudiger om informatie met elkaar te delen en meer verbondenheid met de gemeente te ervaren. Je gaat, zodra je de app hebt geÔnstalleerd, je eigen profiel aanmaken. Daarvoor is een persoonlijk e-mailadres nodig en een profielfoto. Alleen gemeenteleden krijgen toegang tot de app.

Je profiel maak je zo compleet als je maar wilt. Leuk als je† je verjaardag, je adres en wat leuke weetjes over jou toevoegt! Dit verschijnt in de ledenlijst die in de app zit. Iedereen uit de gemeente met de app kun je opzoeken in de ledenlijst. Zo wordt het ineens makkelijk iemand een kaartje te sturen met zijn/haar verjaardag! Ook zit er een agenda-functie in. Alle roosters staan dus in de app!

Daarnaast wordt aan de collecte geven nog makkelijker! Het geven gaat via de app, maar dat wordt allemaal vanzelf duidelijk en gaan we nog uitleggen als we live zijn!

Het leukste van de app is natuurlijk het sociale gedeelte! We hebben verschillende groepen gemaakt, zoals bijvoorbeeld een Kerkplein voor ieder die iets wil delen met de gemeente, een Marktplein om spullen aan te bieden en verschillende groepen voor de jeugd. Naar mate we de app gaan gebruiken zullen hier nog veel meer groepen ontstaan. Heb je een goed idee voor een groep? Stuur 'm in en dan voegen we die vast toe!

Er is ook een groep waar iedereen automatisch lid van is. Hier plaatsen we berichten in die voor de hele kerk relevant zijn zoals† afkondigingen en voorbeden. Er mag hier volgens de AVG meer informatie gedeeld worden omdat hier alleen leden toegang hebben. Dat is anders dan in de kerkbode, de website en de openbare kerkdiensten waar dit niet mag.

Uiteraard gaan we iedereen helpen waar nodig zodat we echt met elkaar in de app contact kunnen hebben. Het streven van de kerkenraad is dat het grootste gedeelte van onze leden de app gaat gebruiken.

Heb je er nog vragen over? Stel ze gerust aan een van ons!

Meer uitleg staat in de instructie die je hieronder kan downloaden en in de app zelf. Daar is ook een groep te vinden waar je vragen over de app kunt stellen ("Eerste hulp bij App gebruik").

Albert Gotink 06 57 33 57 20 AGotink@hervormdscherpenzeel.nl
Evert van Bennekom 06 52 88 95 35 evanbennekom@hervormdscherpenzeel.nl