Oefenavonden voor zangavond Joh. de Heer

13 september 2021

Op 6 november wordt er in het kader van het diaconaal project een zangavond georganiseerd met liederen uit de bundel van Johannes de Heer.

Blijf met mij, Heer, als 't zonlicht niet meer straalt
Blijf met mij, Heer, als straks de avond daalt.
Als vrienden henengaan in stormgetijd,
Blijf Gij ter hulp gereed, o blijf met mij!

Dit is één van de iconische liederen uit de bundel van Johannes de Heer. Hij was evangelist uit Rotterdam die in de eerste helft van de twintigste eeuw een verbinding zocht tussen de opkomende 'lichte muziek' uit Engeland en Amerika en de kerk.
Sinds de uitgave van de eerste druk in 1905 is zijn liedbundel van grote betekenis geweest voor de kerk: muziek waardoor velen de weg tot God hebben gevonden!

Het mooie is dat iederéén de liederen van Johannes de Heer kan (leren) zingen. En waarom zouden we dat niet met elkaar gaan doen? Op zaterdag 6 november is er in onze kerk een zangavond met liederen uit de bundel van Johannes de Heer.
Voor het 'gelegenheidskoor' dat op deze avond de zang zal leiden, kunnen we nog extra zangers gebruiken. We oefenen voor deze avond op de volgende data:

• woensdag 22 september - vanaf 20.00 uur
  • woensdag 13 oktober - vanaf 19.30 uur
  • donderdag 28 oktober - vanaf 19.30 uur
  • dinsdag 2 november - vanaf 19.30 uur (generale repetitie!)

Vind je zingen leuk? Dan kun je je nog aanmelden! Van de zangers wordt voor de oefenavonden en het meezingen in het gelegenheidskoor per persoon een bijdrage verwacht van € 5,=.

Meer informatie:
Pieter Verrips