Altijd Oog voor jou!

18 juni 2021

Blijf via deze pagina op de hoogte van alle activiteiten in het kader van het project Oog voor jou. We maken vanuit deze pagina alle informatie makkelijk toegankelijk!

Agenda

31 mei tot 5 juni Bijbelleesrooster.
6 juni Themadienst
9 juni Gemeenteavond meer info hieronder
9 juni Opening webshop
19 juni Pannenkoekenfestijn - Bestellingen van pannenkoeken en salades kunnen zaterdag opgehaald worden in Philalethes op het door u geboekte tijdslot
25 juni Perenboom / dienstenveiling
26 juni Zaterdag kunnen de producten afgehaald worden in Philalethes op een door u zelf geboekt tijdslot.
2 juli Online familie bingo - Bingokaarten te koop in de webshop
2 juli Sluiting webshop

Informatie project
DaniŽlle Davelaar is als social worker (maatschappelijk werker) verbonden aan Choices, een crisis zwangerschapscentrum zo'n 40 kilometer ten oosten van Kaapstad.
Choices biedt hulpverlening aan zwangere vrouwen die vanwege hun levensomstandigheden een abortus overwegen. Samen met de vrouwen wordt er gekeken naar alternatieven. Het verlangen van DaniŽlle is dat elke vrouw die bij Choices komt voor hulp, zich veilig en gehoord voelt, professionele hulpverlening mag ontvangen en hierdoor Gods liefde mag ervaren. Zij heeft hulpverleningsgesprekken met cliŽnten, zal ze nieuwe hulpverleners gaan trainen en de huidige hulpverleners toerusten. Daarnaast wil ze ook graag het hulpaanbod uitbreiden door het opstarten van o.a. een echoafdeling, post-abortus hulpverlening en een vaardigheidstraining voor de cliŽnten.

> Lees meer over het werk van DaniŽlle

Challenge: "Oog voor jou"
Nieuw dit jaar is de "Oog voor jou challenge". 

Je bepaalt zelf met welk talent je geld op wilt gaan halen voor het project "Oog voor jou" Vertel familie, vrienden en kennissen vast dat ze jou straks kunnen sponsoren. En maak ook je vrienden en vriendinnen enthousiast om mee te doen! Op deze manier kun jij DaniŽlle helpen met haar mooie werk in Afrika.

Alle informatie kun je vinden op www.webshopoogvoorjou.nl

Gemeenteavond
De Thuisfrontcommissie (TFC) en de diaconale werkgroep organiseren dit jaar gezamenlijk de gemeenteavond die op woensdag 9 juni wordt gehouden. Op deze avond wordt het thema van het project van 2021 'Oog voor jou' toegelicht en besproken. De TFC ondersteunt het werk van DaniŽlle Davelaar in Zuid-Afrika. Zij werkt als social worker en is verbonden aan Choices, een crisis-zwangerschapscentrum, waar hulp geboden wordt aan zwangere vrouwen. Voor het werk dat zij doet is zij afhankelijk van giften. Dit jaar willen wij het geld, dat wordt ingezameld met het project 'Oog voor jou' bestemmen voor het werk van DaniŽlle in Zuid-Afrika. Op de gemeenteavond willen we naast de informatie die DaniŽlle over het werk zal geven, ook kijken naar de wijze waarop wij oog voor elkaar (kunnen) hebben en wat wij hier voor elkaar kunnen betekenen.

Het zal een andere gemeenteavond worden dan gebruikelijk, we kunnen door de coronamaatregelen (nog) niet samenkomen in Philalethes. De avond zal digitaal worden verzorgd via Teams. Kent u mensen in uw omgeving, die niet zo vaardig zijn met de computer maar toch de gemeenteavond graag bij willen wonen, heb dan oog voor elkaar en help elkaar hierbij.

De avond zal online gehouden worden via MS Teams. Degenen die zich aangemeld hebben, krijgen z.s.m. de informatie toegezonden die nodig is om deel te nemen aan deze avond.

De avond begint om 20.00 uur.

Oog voor jou ťn ook voor u
Bij het lezen van alle aankondigingen hebt u misschien wel gedacht: alles via de computer? Dat kan ik niet! Dus dit jaar geen voorjaarsmarkt voor mij. Maar dan hebben we goed nieuws. Ook u hoort er helemaal bij! Misschien heeft u wel kleinkinderen, kinderen of buren die wťl handig zijn met de computer. Zo niet, dan volgt er binnenkort een contactadres, waarop u hulp kunt inroepen. Dus ook u als oudere, wordt niet vergeten. Wij weten dat het werk van DaniŽlle u ook aan het hart gaat. Dus ook u kunt in juni volop meedoen.

Online voorjaarsmarkt
Vanaf november vorig jaar is de voorjaarscommissie bezig om ondanks de coronamaatregelen de gebruikelijke voorjaarsmarkt door te laten gaan. De wetenschap dat DaniŽlle Davelaar de financiŽn hard nodig heeft om haar mooie werk in Zuid-Afrika voort te kunnen zetten heeft ons voortdurend gemotiveerd. Het kostte ons het nodige omdenken en overleg, maar tenslotte is het gelukt om ťťn en ander aan te bieden via een webshop.

Bestellen
Hebt u al een bestelling gedaan op www.webshopoogvoorjou.nl? Nog niet? Het kan nog tot woensdag 23 juni. U vindt er nagenoeg alles wat er normaal verkocht wordt op de voorjaarsmarkt. Dus neem snel een kijkje.
Wij realiseren ons dat het van u ook het nodige vraagt om uw aankopen nu via de webshop te doen in plaats van in Philalethes. We nodigen u er toch van harte toe uit. DaniŽlle heeft het de afgelopen periode niet gemakkelijk gehad vanwege alle maatregelen. Dus op deze manier kunt u haar een hart onder de riem steken. Hebt u vragen over uw bestelling? Vul dan het contactformulier in of mail naar info@webshopoogvoorjou.nl

Wat te doen als u niet handig met de computer bent?
Misschien heeft u wel kleinkinderen, kinderen of buren die wťl handig zijn met de computer. Zij kunnen u vast wel helpen. Lukt dit niet, dan kunt u contact opnemen met Truus van de Weerd, 033 277 4071.

Heb oog voor onze ouderen
Wil je in je kennissenkring navragen of het gelukt is om aankopen te doen via de webshop? Zo kan jong ťn oud meedoen aan de online voorjaarsmarkt.

Bloemen en cadeaus met oog voor jou
In de webshop zijn diverse bloemen en cadeaus te koop. We willen u graag een tip meegeven met het oog op het thema "Oog voor jou". Wat is het leuk om een bloemetje te bestellen en dat weer aan een ander te schenken. Ook uw kinderen, klein- of buurkinderen zult u ongetwijfeld blij kunnen maken met een kleinigheidje. Zo kunt u op een mooie manier het thema handen en voeten geven.

Dienstenveiling en trekking perenboom
Op vrijdagavond 25 juni om 19:00 uur is er een online afsluitend event via livestream met de trekking van de perenboom/verloting (ook voor kinderen) en de bekendmaking van de dienstenveiling! U kunt dit volgen via kerkdienstgemist.nl

Zorg dat u erbij bent!

Afhalen producten
Op zaterdag 19 juni is er een walk-thru in Philalethes om pannenkoeken en salades af te halen.

Op zaterdag 26 juni kunnen de overige gekochte producten afgehaald worden. Er is in beide gevallen een eenrichting-looproute gemaakt waardoor u veilig alles af kunt halen. U meldt zich bij de ingang van Philalethes en u volgt de aangegeven route. U verlaat het gebouw door de uitgang van de Ruif.

Wilt u zelf zorgen voor (koel)tassen en of kratjes om de koopwaar in mee te nemen?

2 juli - bingo en afsluiting
Op vrijdag 2 juli wordt er vanwege eerder succes, weer een online bingo georganiseerd. Bingokaarten kon u bestellen in de webshopoogvoorjou.nl. De kaarten worden bij u thuisbezorgd. Vervolgens krijgt u per mail alle informatie om mee te kunnen doen.

Ook inschrijven voor diensten en workshops kan nog tot en met uiterlijk vrijdag 2 juli.

Daarna sluit de webshop definitief.

> Lees meer over de ThuisFrontCommissie (TFC)
> Lees meer over de diaconale werkgroep
> Lees meer over de Zendings- en evangelisatiecommissie (ZEC)


Zie ook: Thuisfrontcommissie DaniŽlle Davelaar

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht