Techneut uitzendingen meditaties

5 februari 2021

Op alle woensdag avonden is er via de kerkradio en kerkdienstgemist.nl een programma te beluisteren. Behalve in de weken dat er andere speciale diensten en/of gelegenheden zijn, zoals: Biddag (10 maart), Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaart (13 mei), Eerste Pinksterdag (23 mei). En in de zomervakantie (dit jaar van 16 juli t/m 28 augustus).

Maar verder is er de éne keer het programma Muzikale Aandacht te horen, de andere keer een meditatie van een dominee of kerkraadslid. Die laatste wordt opgeluisterd met muziek. Als we nu als diaconie een afvinklijstje maken om een meditatie uit te kunnen zenden, dan komen we al een heel eind:

Dominees en kerkraadsleden die een meditatie in willen spreken
Memorecorder voor de opname van de meditatie van de spreker
De grootste reformatorische en klassieke muziek collectie (familystream)
Iemand die de meditatie en muziek tot één programma maakt

We missen dus alleen nog iemand (of meerdere) die het leuk vindt om te organiseren dat de meditatie van de betreffende dominee of kerkraadslid wordt omlijst met liederen. Dat kan thuis op de eigen pc. In sommige gevallen levert degene die de meditatie heeft gemaakt de muziek aan, maar meestal wordt gevraagd zelf in de lead op Familystream bijpassende muziek te zoeken. Om zo de meditatie vorm te geven. Als je het programma helemaal klaar hebt, regel je met iemand binnen de gemeente op welke datum het uitgezonden moet worden. Enne… Leeftijd speelt geen rol. Wie weet vindt uw kleindochter het wel leuk, of lijkt het uzelf wel wat. Misschien wel samen mét uw kleindochter. Natuurlijk hopen we dan dat jullie het op geheel eigen wijze willen doen. De basis is een meditatie maar zijn er mooie en enthousiaste ideeën?

Meer informatie:
Peter Hamelink