Afscheid van Marja en Margreet

8 januari 2021

Wat gaan drie jaar snel voorbij, dat bent u waarschijnlijk met ons eens. Drie jaar geleden ontving de gemeente het verzoek om het werk van Marja en Margreet nog een periode te steunen. Marja en Margreet hadden een verzoek gekregen om een project in het zuiden van Egypte te ondersteunen. Zij wilden daar graag hun schouders onderzetten. Om vanuit Nederland dit werk te kunnen ondersteunen werd een stichting in het leven geroepen. De tijd werd afgebakend: tot januari 2021 zouden wij als gemeente, en als donateurs ondersteuning geven.

Dat betekent dat na december 2020 de giften (individuele giften en de collectes in de kerk) stoppen. Stoppen Marja en Margreet ook? Niet helemaal: het afgelopen jaar was een vreemd jaar. Ze kwamen in maart terug, vervroegd met verlof, maar ze konden niet terug. Marja is een paar weken naar Egypte geweest voor noodzakelijke dingen, maar door alle beperkingen is het moeilijk om structurele zaken op te pakken. Zij hopen het komende jaar nog een periode (of meerdere periodes) terug te kunnen en nog ondersteuning te bieden. De financiŽle middelen daarvoor zijn voldoende aanwezig.

Het betekent wel dat de formele banden met de gemeente in Scherpenzeel worden verbroken. 15 jaar hebben we mogen en kunnen meeleven, meegeven en meebidden: wat een zegen! We hadden graag op het juiste moment met u afscheid willen nemen. In december of anders in januari, omdat het goed is dit formeel te doen. Afscheid nemen in een online dienst of in een bijna lege kerkÖhet past niet bij Marja en Margreet. Er is daarom besloten dat dit op een later moment in een dienst gaat gebeuren als er weer wat meer mogelijk is. Een periode van 15 jaar verbondenheid mogen we met elkaar best markeren en dat gaan we ook doen.


Zie ook: Zendings- en evangelisatiecommissie

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht