Wijziging uitnodiging kerkdiensten

23 september 2020

De afgelopen maanden zijn wekelijks uitnodigingen verstuurd naar ieder die zich aangemeld had om de kerkdiensten te bezoeken. Het maximum aantal uitnodigingen is hierbij gebaseerd op de rekenmodellen en richtlijnen van het RIVM.
De praktijk leerde dat 'slechts' ca. 70% van de genodigden aan een uitnodiging gehoor gaven. Om meer recht te doen aan de wens, om zoveel mogelijk gemeenteleden de erediensten te laten bezoeken (binnen de door het RIVM gestelde kaders) zijn wij op zoek gegaan naar een andere vorm van uitnodigen. Hierbij zijn wij uitgekomen bij het systeem van kerktijd.nl. Vanaf zondag 4 oktober gaan we dit gebruiken.
Het systeem stuurt wekelijks per mail de uitnodigingen voor de komende erediensten. Niet tijdige reacties en afmeldingen worden automatisch verwerkt waarna een ander gemeentelid een uitnodiging ontvangt. Aangemelde gemeenteleden die voor een langere periode niet naar de kerk zijn geweest krijgen sneller een uitnodiging. Het systeem zorgt zo voor een eerlijke verdeling over de aangemelde diensten.

Wat verandert er?
Voor de huidige aanmelders verandert er nu weinig. Nog steeds worden aan het begin van de week de uitnodigingen verstuurd. Met 1 druk op de knop kunt u aangeven of u komt, of niet. Als u niet binnen 2 dagen reageert vervalt de uitnodiging en wordt een ander gemeentelid uitgenodigd.
U moet zich wel eenmalig opnieuw registeren voor de ochtend en/of avonddienst via een link naar kerktijd.nl. De huidige aanmelders hebben daarvoor een mail ontvangen. Meer info hieronder.
Voor degenen die geen mail hebben verandert er helemaal niets. Zij staan al op de lijst en worden net als nu ingedeeld en gebeld.
Nieuwe aanmeldingen zijn nog steeds natuurlijk van harte welkom. Hieronder staat hoe dat moet.

Hoe meld ik mij aan?

• U vult via dit aanmeldformulier van kerktijd.nl een aantal gegevens in:
    • Gebruik als naam <Voornaam> <Achternaam>, dat is gewenst in verband met de verplichte registratie in de kerk.
    • Vul het maximaal aantal bezoekers in, bv van uw gezin. Maar denk ook aan vriend/vriendin of vader/moeder waarmee u samen de kerk wilt bezoeken.
      Per uitnodiging kunt u nog aangeven dat u met minder personen komt.
    • Geef aan of u uitnodigingen wilt ontvangen voor de ochtend- en/of de avonddiensten.
    • Inloggen met het wachtwoord is alleen nodig als u uw registratie later wilt aanpassen.
    • Ter beveiliging wordt er een controle mail gestuurd die u moet bevestigen.

Na deze registratie staat u op de lijst en kunt u uitnodigingen verwachten.

Hoe word ik uitgenodigd?
Het systeem bepaalt zelf wie er uitgenodigd worden. Dat gebeurt dus niet meer per wijk maar op basis van wie het langst niet geweest is (niet van toepassing op de eerste zondag dus).

• Op basis van de maximale bezetting worden er aan het begin van de week via de mail uitnodigingen verstuurd. "U bent uitgenodigd"
    • Deze uitnodiging is nog niet de bevestiging van uw aanmelding.
    • U moet door het klikken op een knop aangeven of u wel komt, of niet komt.
    • Reageert u niet binnen 48 uur dan vervalt de uitnodiging en worden er anderen uitgenodigd.
  • Indien u aangegeven heeft dat u wel komt, ontvangt u kort daarna een mailtje "U bent aangemeld".
    • U kunt via deze mail aangeven dat u deze dienst met minder personen komt dan hetgeen u bij uw aanmelding hebt doorgegeven. (bv kinderen naar zondagschool)
    • De optie om af te melden (na aanmelding) komt binnenkort beschikbaar.

U kunt ook nog later in de week een uitnodiging verwachten. De gebeurt indien genodigden niet direct reageren op hun uitnodiging.

Belangrijk om te onthouden.

• Op grond van het maximum aantal personen in de kerk zal niet iedereen voor elke zondag een uitnodiging ontvangen.
  • Zonder opnieuw aan te melden ontvangt u geen uitnodigingen. (stap 1 aanmeldformulier)
  • Reageer tijdig op de uitnodiging, anders vervalt deze.
  • U wordt verwacht in de kerk als u de mail "U bent aangemeld" hebt ontvangen.
  • Voor de aanmelders zonder email veranderd er niets.

Voor vragen over deze methode en aanmeldingen voor bezoekers zonder mail kunt u contact opnemen met de secretaris van het college van kerkrentmeesters Albert Gotink - contactgegevens zie hieronder

> Download het Gebruiksplan - hierin staan de keuzes die de kerkenraad op verzoek van de overheid heeft gemaakt in het kader van de coronacrisis.

Meer informatie:
A. Gotink