Avondmaal in coronatijd

29 augustus 2020

Zondag 6 september vieren we het Heilig Avondmaal. Natuurlijk is dat anders dan anders.

We willen een ieder die deel wenst te nemen aan het Heilig Avondmaal, vragen om uiterlijk donderdag 3 september zich apart voor deze dienst op te geven via e-mailadres aanmelden@hervormdscherpenzeel.nl of telefonisch 06-57 33 57 20. Dit geldt dus ook als u zich voor de reguliere dienst al eens opgegeven hebt!

Tijdens deze diensten is er dan geen ruimte meer voor andere bezoekers. Als beide ouders aan het Avondmaal deel willen nemen, mogen jonge kinderen daar wel bij zijn.

In zowel de morgen- als de avonddienst wordt dit keer het Avondmaal op vergelijkbare manier gevierd:
Mensen blijven zitten en krijgen brood en wijn op hun zitplaats aangereikt. Wanneer iedereen het brood en de wijn heeft, spreekt de voorganger de woorden uit: Dit is het lichaam van Christus….. En vervolgens neemt iedereen tegelijk het brood. Daarna: Dit is het bloed van Christus… En vervolgens neemt iedereen tegelijk de wijn.

Mensen die niet naar de samenkomst kunnen, zouden thuis mee kunnen vieren. Dit geldt alleen voor hen die echt niet kunnen. We willen het thuis vieren zeker niet aanmoedigen, maar mensen vooral samenbrengen in het kerkgebouw.


Meer informatie:
Pieter Verrips
033-2771161
scriba@hervormdscherpenzeel.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht