Voedselpakket­ten Zuid-Afrika

28 juli 2020

Zuid-Afrika is hard getroffen door het coronavirus. Zuid-Afrika staat in de top 5 van de wereld wat betreft aantal officiŽle gevallen en dat terwijl er hier maar weinig wordt getest. We zitten nu al 122 dagen in een lockdown die vorige week weer strenger is gemaakt. Voor sommige mensen een ongemak, maar voor veruit de meeste Zuid-Afrikanen en enorm probleem. Geen werk, geen geld en dus ook geen eten op tafel. De situatie blijft hier verslechteren en de strenge winter werkt ook niet mee.

Samen met een andere maatschappelijk werkster ben ik begonnen met een voedselpakkettenproject. Voor zo'n Ä15,- kunnen we 1 familie van 4 personen voor 2 weken van voedsel voorzien. Het geld gaat rechtstreeks naar de boodschappen, dus elke cent wordt goed benut. Sterker nog, voor elke euro die er gedoneerd wordt, doet de GZB er een euro boven op (tot een bepaald bedrag). We kunnen u en jou hulp goed gebruiken. Hoeveel families we kunnen helpen hangt af van hoeveel geld er gedoneerd wordt. De nood is groot, heel erg groot. Wilt u helpen deze families in nood te ondersteunen?

U kunt uw gift overmaken naar de GZB, met als verwijzing 'Voedselhulp in de Kaap, project ZA.N.107'. Het rekeningnummer van de GZB is NL91 INGB 0690 7624 45. †


Zie ook: Thuisfrontcommissie DaniŽlle Davelaar

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht