Nieuws van Marja en Margreet

24 juli 2020

Hier weer een berichtje van ons. Zoals jullie weten zijn wij in Nederland.

De situatie in Egypte qua corona is moeilijk; er zijn veel besmettingen maar er wordt weinig getest en er zijn weinig beperkingen. Vanwege het coronavirus is het project een maand dicht geweest maar ze zijn weer begonnen. Het was wel even moeilijk om weer te beginnen zowel voor de non Doelaki als voor de teachers. Ze zijn namelijk erg bang om corona te krijgen. Sinds de gehandicapten weer terug zijn, zijn ze niet meer naar hun familie geweest. Ze zitten nu voor vast op het project om te voorkomen dat het coronavirus ook op het project gaat heersen. Normaal gaan ze één keer in de maand een weekend naar huis.

Wij zijn erg blij dat het werk doorgaat. Normaal als wij in Nederland zijn hebben wij weinig contact met Egypte. We hebben nu wekelijks contact om hen te bemoedigen in deze moeilijke tijd.

Zoals de meeste weten is Margreet teruggekomen met corona. Ze is wel redelijk opgeknapt maar helaas heeft ze nog last van restverschijnselen zoals benauwdheid en vermoeidheid. Wij genieten van het werk in de thuiszorg.

In september wordt er gekeken hoe de situatie in Egypte is, of wij in oktober weer naar Egypte kunnen. Hartelijk dank voor de kaartjes die wij vanuit de gemeente mochten ontvangen, het was een bemoediging in deze moeilijke tijd.

Groeten Margreet en Marja


Zie ook: Zendings- en evangelisatiecommissie

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht