TFC DaniŽlle Davelaar

10 juli 2020

DaniŽlle vertelt over haar situatie in Zuid-Afrika waar zij op uitzending is vanuit de GZB en onze gemeente.

"We leven zijn nu op dag 96 van de lockdown. Hoewel de lockdown versoepelt is, mogen we nog niet bij elkaar op bezoek gaan of zonder mondkapje en geldige reden de straat op. Inmiddels zijn er 150.000 officiŽle gevallen bekend en komen we steeds dichterbij de verwachte piek. De winter is gearriveerd (inclusief kou, regen, hagel en sneeuw) waardoor veel mensen ziek zijn (griep, longontsteking). De criminaliteit begint ook weer toe te nemen. "

Een beeld krijgen van hoe de lockdown in Zuid-Afrika eruit ziet? Kijk dan de documentaire: Cape Town, Gang Town, Lockdown.

Wij willen u vragen weer te bidden voor DaniŽlle. Mocht u mee willen bidden op een dag voor DaniŽlle, stuur dan een email naar tfc.danielle@gmail.com dan krijgt u maandelijks gebedspunten toegestuurd en blijft u betrokken bij haar uitzending. "Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand." (Jak. 5 : 16)

Het gebed is het wapen dat God geeft om te strijden, om te redden en te behouden! God Zelf wil strijden door middel van het gebed. Dank dat u betrokken meebidt en zo een arbeider bent in Gods Koninkrijk voor de uitzending van DaniŽlle Davelaar. Zij is blij met de (financiŽle) steun en gebed vanuit de gemeente. Want ze kan het niet alleen.

Wilt u DaniŽlle financieel ondersteunen dan kunt u geld overmaken naar NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen o.v.v. DaniŽlle Davelaar, Zuid-Afrika. 'Zij opent haar hand voor de ellendige, zij spreidt haar handen uit naar de arme' (Spr 31:20)

Dankpunten:

  • Wij zijn U, Heere God, bijzonder dankbaar voor de afgelopen 3 maanden waar er zo'n 200 zwangere vrouwen geholpen zijn door hulpverleningsgesprekken en daarnaast nog eens zo'n 100 vrouwen met giftbags met spullen voor hun pasgeboren baby's. (Filip 4:9)
  • Wij danken U dat er versoepeling is in de lockdown ook al is het gevaar voor Zuid-Afrika nog niet geweken, het is fijn dat er gewandeld en boodschappen gedaan kan worden.

Gebedspunten:

  • Wij bidden U, Heere God, om goede gezondheid voor DaniŽlle maar vooral voor de mensen in de sloppenwijken. De situatie wordt hier steeds zorgwekkender. Meer en meer mensen worden ziek en het is nog steeds een taboe om corona te hebben. Mensen zijn bang om uit de gemeenschap gezet te worden en verzwijgen dus vaak dat ze ziek zijn. Daarnaast zijn er veel mensen met griep en longontsteking door kou. (2 Kor. 11:28)
  • Wilt U voorzien bij een voedselpakketten project van de lokale klinieken en zegenen en overladen met genoeg voedselbronnen? Dit zijn voedselpakketten voor vluchtelingen uit o.a. Zimbabwe, Malawi en Congo die door de lockdown niet kunnen werken en doordat ze geen Zuid-Afrikaans paspoort hebben geen recht hebben op een uitkering of hulp van de overheid.
  • We bidden U dat mensen in Nederland gul geven om deze mensen te kunnen helpen. (2 Kor. 9:7)
  • In een van de laatste persconferenties van de president, gaf hij aan dat Zuid-Afrika tegen twee pandemieŽn aan het vechten is. Namelijk het coronavirus en gender based violence (geweld tegen vrouwen en kinderen). De afgelopen weken zijn er 21 jonge vrouwen vermoord en huiselijk geweld neemt toe. Wij bidden en smeken U voor bescherming en dat dit geweld stopt.
  • Wij bidden U om haar handen te blijven openen voor de ellendige, en haar handen uit te spreiden naar de armen. (Spr 31:20) En geef haar van de vrucht van haar handen en laten haar werken haar prijzen in de poorten. (Spr 31:31).

Meer informatie:
Nardi Kastelein
033-2772804
tfc.danielle@gmail.com

Zie ook: Thuisfrontcommissie DaniŽlle Davelaar

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht