Oog voor Jou

30 mei 2020

Zuid Afrika zit momenteel al 8 weken in een strenge lockdown. Desondanks verspreidt het virus zich als een lopend vuurtje. Toch is dit niet het grootste probleem. Mensen kunnen niet werken en dat betekend dat miljoenen Zuid-Afrikanen lijden aan honger. Choices is ook nog steeds gesloten, maar dit betekent niet dat we gestopt zijn met het omkijken naar vrouwen in moeilijke situaties. Tijdens de lockdown hebben we al zo'n 120 hulpverleningsgesprekken gehad over de telefoon. Daarnaast zijn we begonnen met het uitdelen van giftbags aan moeders en hun pasgeboren baby's in de sloppenwijk. Ook werk ik drie dagen per week mee met een voedselproject waar kinderen een warme maaltijd krijgen. De nood is groot in Zuid-Afrika en wij hebben uw gebed harder nodig dan ooit.

Dan nog een bericht namens de TFC. In Nederland wordt alles ondertussen langzaam weer opgestart en heeft er ook weer een actie plaats gevonden. Met Moederdag zijn er 37 ontbijtpakketten verkocht. Deze actie heeft het mooie bedrag van 405 euro opgebracht. We willen iedereen bedanken voor de bestellingen. Het is een geslaagde actie en dat vraagt natuurlijk om een vervolg met vaderdag. Daarover zal binnenkort meer informatie verschijnen.

Van DaniŽlle kregen wij de tip om de documentaire "Cape Town, Gang Town, Lockdown" te kijken. Een documentaire die laat zien wat de impact is van het corona virus en de lockdown in de Zuid-Afrikaanse sloppenwijken.

Wij hopen dat u blijft bidden voor de mensen in Zuid-Afrika en het werk van DaniŽlle.


Meer informatie:
Nardi Kastelein
033-2772804
tfc.danielle@gmail.com

Zie ook: Thuisfrontcommissie DaniŽlle Davelaar

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht