Meer Hoop

8 mei 2020

Het coronavirus heeft de wereld compleet veranderd. Ineens is alles wat vanzelfsprekend was plotseling anders geworden. Misschien ervaart u dat zelfs bij het lezen van de tips die de HGJB gaf voordat de crisis begon. Een drietal voorbeelden:
1. Geef een brief, kaartje, Bijbeltekst of kleurplaat aan iemand die jouw bemoediging wel kan gebruiken
2. Bedank vandaag de postbode, buschauffeur, kassa medewerk(st)er Ö.
3. Bid voor iemand, laat de persoon weten dat je voor hem/haar bid

Bijzonder om deze tips in deze tijd te lezen. Juist nu hebben we daarin nauwelijks aanmoediging nodig. Het lijkt wel een tweede natuur geworden te zijn, om deze dingen te doen. Laten we deze goede gewoontes ook na de crisis dan maar vasthouden. Dat geeft hoop!

Geef voor GEEF HOOP

Had u het zich nog zo voor genomen, om een gift over te maken voor het HGJB/GZB-project GEEF HOOP? En bent u het weer vergeten? Het kan nog! Graag zelfs!
Uw gift kunt u overmaken op de rekening van de diaconie NL28RABO0355135078 o.v.v. "Geef hoop". Alvast bedankt.

Jongeren van de jeugdgroep in Mozambique gaan regelmatig op bezoek bij ouderen om hen hoop te geven en te bemoedigen met een Bijbelvers, een gebed, een lied of een klein beetje eten. Een stukje uit de Bijbel voorlezen kan lang niet altijd, omdat de jongeren zelf geen Bijbel hebben. Ze geven daarom vaak een Bijbelvers door wat ze uit hun hoofd geleerd hebben. Bij een gemiddelde groep van 30 jongeren hebben er vaak maar 2 of 3 een eigen Bijbel. Een Bijbel in het Chichewa (de taal die zij spreken) kost omgerekend zo'n 10 euro. Een Bijbel is voor hen dan ook een kostbaar bezit. Wilt u deze jongeren blij maken met ťťn of meerdere Bijbels?


Zie ook: Diaconale werkgroep

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht