Diaconaal project 2020

29 november 2019

Het project over 2019 is bijna afgelopen. Het was een project waar we veel van hebben kunnen leren. Hoe gaan we met onze eigen ‘verslavingen’ om? Zijn ze veranderd in ons dagelijks leven? Zijn we bewuster omgegaan met ons media-gebruik, met ons werk, en met dat ene glaasje wijn of bier?

Of zijn we door gegaan met het te veel van dit alles?

Met de voorjaarsmarkt en alle aanbod die er was vanuit het dienstenboekje hebben we samen het fantastische bedrag van € 12.983,39 voor ‘De Herberg’ bij elkaar gebracht .

Nieuw project in voorbereiding
In 2020 is het project van de HGJB aan de beurt. Het thema is: GEEF HOOP.

Je kent het vast wel: iemand in je omgeving die er helemaal doorheen zit. Soms weet je niet meer hoe je verder moet … Hoe mooi is het dan als je toch weer hoop krijgt, door wat aandacht of hulp van anderen die jou komen bezoeken.

In het project van 2020 kijken we hoe er vanuit de kerk in de wijken van Mozambique hoop wordt gegeven. Met weinig middelen wordt er aandacht gegeven aan mensen door middel van samen uit de Bijbel te lezen, samen te bidden of door praktische hulp te geven.

Hoe doen wij dat? In onze gemeente, in onze familie?

Op de gemeenteavond donderdag 23 januari 2020 willen we ons daar met u als gemeenteleden in verdiepen, GEEF HOOP ver weg, maar zeker ook dichtbij.

U hoort de komende tijd meer over dit project van de Diaconale Werkgroep.


Zie ook: Diaconale werkgroep

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht