En hebt u ook meegedaan?

19 april 2019

Aan een van de onderdelen die de diaconale werkgroep heeft georganiseerd om het project ‘ Mijn verslaving mijn verlangen naar ..’onder uw/jouw aandacht te brengen?
We hopen dat het u aan het denken heeft gezet. En dat u misschien al wel verandering ervaart in uw persoonlijk leven. Graag geven we u nog een kleine handreiking mee om eigen te maken en om te gebruiken als u stappen wilt zetten op weg naar vrijheid.
2 Korintiërs 3:17 Waar de Geest van de Heer is, daar is vrijheid.
Er bestaat een leven zonder angst! Vrijheid is leven zonder angst.
En dat bestaat: dat leven is te vinden waar de Geest van Christus ons leven gaat vervullen en waar de zwarte nacht van de satan het veld moet ruimen. Strek je daarom uit naar de Geest van Jezus en ontdek hoeveel ruimte, licht, opluchting, vrijheid en liefde er is.
Ik breng even terug in herinnering wat er in de eerste 3 maanden allemaal is gedaan met het oog op ‘Mijn verslaving, mijn verlangen naar ..’
We hebben de gemeenteavond gehad in januari, er zijn bij de catechisatie en bij de clubs avonden georganiseerd over dit thema. En dan natuurlijk de voorjaarsmarkt op de derde vrijdag in maart, wat hebben we veel gemeenteleden gezien, en wat was het er gezellig druk naast de 170 vrijwilligers die mee geholpen hebben.
Allemaal heel hartelijk bedankt voor de inzet, zonder hulp van vrijwilligers hadden we niet zo’n mooi resultaat gehad. Iedereen die er geweest is om mee te doen met bijv. de perenboom en geprobeerd heeft om een van de taarten te winnen en al het andere waar u uw geld aan uit kon geven willen we heel hartelijk bedanken. De veiling en al de activiteiten die georganiseerd worden door gemeenteleden en waar u zich in kon schrijven lopen nog het hele jaar door. Er zullen dus nog vele gezellige onderlinge contacten zijn deze maanden.

Het voorlopige resultaat van de acties:

Collecte tijdens de themadienst € 1.002,00
Een opbrengst van het oud papier € 750,00
De voorlopige opbrengst van de voorjaarsmarkt € 11.441,00
Dit alles geeft een prachtige opbrengst van totaal € 13.193,00

Dit bedrag is voor de Herberg in Oosterbeek. Mensen kunnen daar enkele weken terecht om ‘op adem te komen’ en daar wordt veel gebruik van gemaakt, ook uit onze gemeente.
Op maandag 7 april hebben we de opbrengst symbolisch aangeboden aan Caroline Eisma, de coördinator van de vrijwilligers bij de Herberg. Zij bedankte namens de Herberg iedereen die heeft meegeholpen dit bedrag bij elkaar te krijgen.
Ze zijn heel blij met dit bedrag, op deze manier kunnen er weer dingen opgeknapt worden in het gebouw. De Herberg is afhankelijk van giften en het meeste werk wordt gedaan door vrijwilligers. Als groep kan er ook vrijwilligers werk worden gedaan, namelijk een dag schoonmaken in de Herberg. Erg nuttig en die dag wordt je vertroeteld met eten en drinken. Misschien wel wat voor een vriendengroep of collega’s uit Scherpenzeel!


Zie ook: Diaconale werkgroep

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht