Hart voor het huwelijk

28 december 2019

Sinds enkele jaren wordt in onze gemeente de cursus ‘Hart voor het Huwelijk’ gegeven.

Vorig jaar volgden Gijs en Janny Besselsen deze cursus. Naar aanleiding daarvan schreven ze de volgende warme aanbeveling:

'Een aantal weken geleden stond het weer vermeld in de kerkbode: de cursus “Hart voor je huwelijk”. Waarschijnlijk lezen jullie het net als wij met de gedachte: “leuk voor een ander, maar niets voor ons”. Vorig jaar echter, werden we persoonlijk benaderd of we toch eens wilden overwegen om de cursus te volgen. We hebben samen overlegd en zeiden ach ja waarom ook niet?! Nou, dat heeft voor ons zeer positief uitgepakt! Je bent echt 6 avonden met elkaar in gesprek, over onderwerpen waar je doorgaans niet zomaar even met elkaar over praat. Door alledaagse beslommeringen of wat voor redenen dan ook. Je wordt als het ware even stilgezet bij al het moois wat je in het huwelijk wordt gegeven. We hebben onder andere geleerd over elkaars liefdestalen; hoe mooi is dat!! Leerzame avonden, waarin we telkens vanuit de Bijbel handvatten aangereikt kregen voor ons huwelijk. We hebben de avonden beleefd in een gezellige, ontspannen sfeer, in een knus aangeklede zaal. Na afloop was er nog een hapje en een drankje met de hele groep waarbij we nog wat konden napraten. Dus wat ons betreft: Warm aanbevolen!'

De cursus is bedoeld voor die echtparen die de rijkdom en reikwijdte van het huwelijk zoals God het bedoeld heeft nog beter willen leren kennen. Deze cursus geeft verdieping in de relatie, die we elk echtpaar toewensen.

Je kunt voor meer informatie over deze cursus bij ds. G. van Goch, gvangoch@hervormdscherpenzeel.nl of telefonisch 033 7430835.

In het voorjaar van 2020 wordt de cursus niet gegeven.


Meer informatie:
ds. G. van Goch
033-743 08 35
gvangoch@hervormdscherpenzeel.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht