Bidden voor familie De Wit

29 juni 2020

Allereerst een klein stukje uit hun nieuwsbrief van begin juni:

Zoals overal in de wereld laat de coronapandemie ook hier in Duitsland zijn sporen na. Ook in ons leven en werk. We willen hier wat over delen, zonder dat het een negatief verhaal wordt. Want ondanks de huidige situatie werkt God, in Nederland, in de wereld en in Schwerin-Lankow. Met een paar buren uit de flat hebben we goed contact. Met hen knappen we een tuintje voor onze flat op, wat erg waardevolle momenten zijn. Dit heeft een poosje stil gelegen, maar sinds een paar weken hebben we dat toch weer opgepakt, uiteraard op afstand. We merkten dat we allemaal behoefte hadden aan onze koffiemomentjes buiten. Daarnaast kunnen we juist nu extra in deze buren investeren. Gerard neemt voor drie buren die echt geÔnteresseerd zijn in de Bijbel twee keer per week een gesproken WhatsApp-bericht op. Daarin gaat hij het Marcusevangelie door. Dit heeft al tot veel gesprekken en discussies geleid.

Wilt u/ wil jij God danken voor:

  • De afgelopen weken, waar veel mensen uit de buurt het tuintje 'ontdekt' hebben. Gerard en Janneke drinken daar 's middags koffie en spelen spellen. Kinderen komen spelen en hun ouders komen kijken wat daar gebeurt. Hierdoor ontstaan relaties en is het aantal 'vaste' bezoekers gegroeid. Veel mensen genieten van de levendigheid in de namiddag. Zij voelen zich erdoor gezegend.
  • De kerkdiensten, waarbij ze elkaar weer live hebben kunnen ontmoeten. Natuurlijk werden alle regels rondom afstand, mondkapjes e.d. in acht genomen. Maar het was erg fijn om een aantal gemeenteleden weer terug te zien na lange tijd en samen God te loven.

Wilt u/ wil jij God bidden voor:

  • Gods leiding in het omgaan met verschillende ideeŽn over hoe de mensen met elkaar omgaan in deze buurt. Moeders die onderling ruziŽn over hun kinderen, niet goed met geld kunnen omgaan, hun kinderen betrekken in volwassen zaken. Bid dat Gerard en Janneke, door Gods Geest, kunnen laten zien dat dingen ook anders kunnen. Bid om wijsheid in de opvoeding van hun eigen kinderen, omdat Lisa, Aron en Lars geconfronteerd worden met het bovenstaande en dit maakt het voor hen niet makkelijk om er (meestal) tussenin te staan.

  • De komende weken. Hier begint eind van deze week de zomervakantie al. Bid voor de gezinnen, waarvan de kinderen 'weer' 6 weken thuis zijn. Bid voor liefde onder elkaar. Familie de Wit gaat er even tussenuit. Bid dat zij weer mogen opladen voor de komende tijd. Bid voor de buren, dat ze zelf initiatief nemen en elkaar opzoeken in de tijd dat zij weg zijn.

Zie ook: Zendings- en evangelisatiecommissie

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht