Zendingsbussen

25 januari 2019

‘Vergeet u de zendingsbussen bij de uitgang niet?’ horen we met enige regelmaat bij de afkondigingen. Uw gift in deze bussen is een belangrijke (financiŽle) ondersteuning van de werkers waar we ons als gemeente bij betrokken weten: Marja en Margreet en de familie De Wit. Alle kleine beetjes helpen: trouw iedere week een gift maakt dat we op jaarbasis een behoorlijk bedrag bij elkaar sparen. Dank u wel daarvoor!

De oplettende gever zal gezien hebben dat per januari de bordjes boven de bussen veranderd is. Het eerste kwartaal van 2019 is uw bijdrage bestemd voor de familie De Wit in Schwerin. Sinds vorig jaar zijn wij met hen verbonden. Door het lezen van de berichten zien we dat we veel kunnen leren van hun ervaringen.

Zomaar een paar zinnetjes van hun blog: “Waar vinden we onze naasten die we het goede nieuws mogen brengen en/of waarmee we samen mogen zoeken naar de betekenis van dit goede nieuws? Ik denk in eerste instantie in onze natuurlijke relaties. Op ons werk, in onze buurt, op het schoolplein etc. Jezus’ opdracht is: deel je leven met hen. Bouw relaties. Wees oprecht in hen geÔnteresseerd. Durf kwetsbaar en open te zijn. Stel vragen en nodig zelf ook uit tot vragen stellen. Deze opdracht aan de eerste discipelen is anno 2018 niet gereduceerd tot ‘betaalde zendelingen’. Het is een opdracht voor ons allemaal, ongeacht of we onszelf daarvoor geschikt achten of niet. Discipel zijn leer je onderweg.” Herkenbaar?!

Nogmaals, de zendingsbussen bij de uitgang: loop ze niet zomaar voorbij!


Zie ook: Zendings- en evangelisatiecommissie

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht