Bezoek aan Borla en Satu Mare

30 juni 2017

Van 6 tot 10 juni brachten een drietal commissieleden van de Commissie Gemeentecontacten Oost-Europa een bezoek aan onze beide zustergemeenten.

Omdat we slechts een paar dagen in Roemeniė konden zijn was het een intensief bezoek met een bomvol programma. Bewust was er gekozen dit keer wat meer tijd in Borla door te brengen en wat minder in Satu Mare. Dit vooral om de contacten in Borla verder te verdiepen. Dit is goed gelukt. We benadrukten vooral dat wij vanuit Scherpenzeel genieten van het gemeentecontact. Onderling contact door verschillende groepen in beide gemeenten, waar wij beiden van genieten en van leren.

In Borla waren we voor het eerst aanwezig bij pastorale bezoeken die dominee Įrpad Boros bracht bij zijn gemeenteleden. Vaak schrijnende situaties van armoede, slechte gezondheid en verdriet om verlies van geliefden. Mooi was het om te zien hoe Įrpad het gesprek aanging, mensen hun verhaal liet doen, en dan advies en gebed voor hen had.

Verder hadden we goede gesprekken over de voortzetting van onze contacten met deze gemeente. Ook kwamen natuurlijk de u wel bekende kerstpakketten en andere diaconale projecten aan bod.

In Satu Mare ontmoetten we ds. Ferenc en Maria Bogya, de dames van de diaconale werkgroep, en een groot deel van de kerkenraad. Daarnaast werden er nog een aantal mensen thuis bezocht.

Ook hier was het mooi te zien wat er allemaal bereikt is in meer dan 25 jaar onderling contact. Naast onze dankbaarheid daarvoor, hebben we ook hier gesproken over kerstpakketten, het warme maaltijden project en een aantal andere diaconale activiteiten.

Terugkijkend zijn we dankbaar voor een goede en gezegende tijd in Roemeniė. Wij kijken uit naar de toekomst met hopelijk veel waardevolle contacten.


Zie ook: Commissie gemeentecontacten Oost-Europa

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht