Het geknakte riet niet breken

30 juni 2017

Soms gooien we kapotte dingen zomaar weg. In plaats van ze te repareren zeggen we: ‘Ik heb toch geen tijd om het weer in orde te maken, ik kan het net zo goed in de vuilnisbak gooien en een nieuwe kopen.’ Soms doen we hetzelfde met mensen. We zeggen: ’Laten we ons maar niet met hen inlaten, dat is vragen om moeilijkheden.’

Als we ons van mensen afmaken omdat er iets aan hen lijkt te mankeren, dan ontnemen we hun groeikansen. Dan miskennen we hun gaven die vaak verborgen liggen onder hun zwakheden. Ieder van ons is geknakt riet; of onze kneuzingen nu zichtbaar zijn of niet. Wie meeleeft met anderen gelooft dat er kracht ligt in zwakheid, en dat echte gemeenschap ontstaat op basis van erkenning van ieders zwakheid. (Henri Nouwen-Brood voor onderweg)

In gesprekken waar we ons niet schamen voor onze zwakheid kunnen mooie dingen gebeuren. Dat hebben we als vertrouwenspersonen al vaak mogen ervaren. Vindt u het fijn om eens een gesprek te hebben over iets waar u mee worstelt, neem gerust contact met ons op. Dit kan via tel.nr. 033-2774084 of via email vertrouwenspersonen@hervormdscherpenzeel.nl Ook kunt u vragen aan uw wijkpredikant of wijkouderling of hij voor u contact wil leggen met ons.


Zie ook: Vertrouwenspersonen

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht