Catechese: onderwijs met eeuwigheids­waarde

16 september 2021

Alle jongeren van 10 tot en met 22 jaar krijgen de komende tijd een uitnodiging voor de catechese. Catechese is een mooie gelegenheid waar jongeren in groepen van dezelfde leeftijd worden uitgedaagd om na te denken over vragen zoals: Wie is God? Wie ben jij? Wat vraagt God van jou? Op deze vragen zullen jongeren een antwoord moeten hebben om te komen tot een persoonlijke relatie met God. Gebed van de gemeente voor zowel jongeren als mentoren is dan ook onmisbaar.
We hopen veel jongeren te ontmoeten en dat het catechisatieseizoen niet gehinderd wordt door beperkende maatregelen vanwege Covid-19.

Startavond
De eerste avond is dinsdag 5 oktober. Jongeren van 12-16 jaar zijn van harte welkom om 19.00 uur in Philalethes. Tijdens deze avond staat het eerste deel in het teken van de introductie van het spaarproject. Daarna is er kennismaking met elkaar en de mentor. Alle jongeren van 12-16 zijn welkom.

De 17+ kring zal ook op deze dinsdag beginnen. We starten om 20.15 uur.

Belijdeniscatechese
Het komende winterseizoen zal ds. Van Goch de belijdeniscatechese verzorgen. Degenen die hiervoor belangstelling hebben, kunnen zich aanmelden via email gvangoch@hervormdscherpenzeel.nl of telefoon 033 7430835.
Wanneer er vragen zijn, kunnen deze gesteld worden aan ds. Van Goch.

De eerste avond van de belijdeniscatechese voor dit seizoen is dinsdag 28 september om 20.00 uur in Philalethes - dat is dus een week eerder dan de start van de andere catechisaties! - Op de uitnodiging die bij de jongeren vanaf 16 jaar is bezorgd, staat ten onrechte 5 oktober als startdatum!

Ouders
Vanaf deze plaats roep ik vooral de ouders op om dit onderwijs van de kerk serieus te nemen. Stimuleer de jongeren en probeer ook - waar mogelijk - met hen het gesprek aan te gaan. We hebben het niet over bijzaken, het gaat hier om zaken van eeuwigheidswaarde!


Dit is een nieuwsbericht van de catechesecommissie

Terug naar het nieuwsoverzicht