Catechese: onderwijs met eeuwigheids­waarde

2 oktober 2020

We zijn blij dat we weer aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. We zien er ook naar uit om de jongeren weer te ontmoeten. We beginnen dit jaar op dinsdag 6 oktober (dat is een week na de opening van het winterwerk).

De 10 en 11 jarigen (groepen 7 en 8 van de basisschool) worden weer verwacht om 16.00 uur in Philalethes. Rond 16.45 uur is de catechese voorbij.

De catechese voor 12 tot en met 16-jarigen begint om 19.00 uur en wordt ook in Philalethes gehouden.

Zoals gebruikelijk zal er ook weer geld ingezameld worden. Dit jaar zal dat gebeuren voor het werk dat DaniŽlle Davelaar doet in Zuid-Afrika. Tijdens de startavond op 6 oktober zal de ThuisFrontCommissie van DaniŽlle aanwezig zijn en we zullen ook een filmpje bekijken dat DaniŽlle speciaal voor deze avond heeft gemaakt.

We hopen weer veel jongeren te ontmoeten. En in de wetenschap dat waarschijnlijk niet veel jongeren dit bericht zullen lezen, hierbij dus een extra oproep aan de ouders. U hebt met de doop van uw kind beloofd (voor het aangezicht van God!) dat u zult zorgen dat uw kind onderwezen wordt in het christelijk geloof. Daar is de catechese een uitdrukking van.

> Bekijk de uitnodiging voor de jongeren tot en met 16 jaar

Belijdeniscatechese
Inmiddels hebben al wat mensen zich aangemeld voor de belijdeniscatechese. Dat is hoopgevend. Misschien ben je er nog niet helemaal zeker van. Kom er gewoon eens bijzitten, dan merk je het vanzelf wel. Als je eerst met mij er over wil praten, ook prima. In dat geval ben je hier hartelijk welkom (wel even bellen of mailen, want anders loop je het risico voor een dichte deur te staan).
ds Bergshoeff - dsB@hervormdscherpenzeel.nl - 033-277 13 77

Catechese 17+
In de week van 4 oktober start het catecheseseizoen. Dit jaar mag ik catechese geven aan jongeren van 17 tot en met 22 jaar. Hiervoor zijn 106 jongeren uitgenodigd. Het zal een verrassing zijn wanneer iedereen komt.
Dit jaar wil ik met jullie een aantal kernzaken van Christelijk geloof behandelen die nodig zijn om te weten. Daarnaast is het de bedoeling dat we stilstaan bij een aantal onderwerpen die jullie zelf aandragen, waarbij we nagaan of de Bijbel daarover iets zegt. We zien uit naar gezellige avonden met boeiende gesprekken.
Het is de bedoeling dat we elkaar om de twee weken ontmoeten. De eerste avond is op 6 oktober om 20.15 uur in Philalethes.
ds. Van Goch

> Bekijk de uitnodiging voor de jongeren vanaf 17 jaar


Dit is een nieuwsbericht van de catechesecommissie

Terug naar het nieuwsoverzicht