Van de vertrouwenspersonen

2 oktober 2015

In Jesaja 43:18-19 staan mooie woorden die ook wel moeilijk zijn. ‘Denk niet aan de dingen van vroeger, let niet op de dingen van het verleden. Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten?’

Het verleden dragen we met ons mee. Het kan ons bij tijden behoorlijk bezighouden. Als er moeilijke en pijnlijke dingen gebeurd zijn, hoe kan je daar niet aan denken? Het is wel een belangrijke vraag. Hoe kunnen we op een gegeven moment het verleden op een goede manier laten rusten zodat we open kunnen staan voor het nieuwe wat God wil geven? Iedereen weet het, als er moeilijke dingen gebeurd zijn, moeten deze verwerkt worden. Maar hoe doe je dat?

Als gelovigen zeggen we: voor Gods aangezicht. Je kunt het moeilijke uit het verleden pas achter je laten als je het voor Gods aangezicht recht hebt aangekeken. Dan kan er een proces van herstel in gang gezet worden. Dan kan er vergeving geschieden. Dan kan er ook dankbaarheid in je hart komen voor wat wel goed was. Dan hoeft het verleden je niet meer zo te belasten dat je geen oog hebt voor de nieuwe dingen die God wil geven. Dan leren we om vooruit te leven, naar de toekomst toe. Naar Zijn toekomst.

Het is fijn als we naasten hebben die ons kunnen helpen bij het verwerken van moeilijke dingen. Weet ook dat de vertrouwenspersonen in de gemeente u in dit proces willen bijstaan. Het kan echt opluchten om over moeilijke dingen te praten en deze samen voor Gods aangezicht neer te leggen.

Neem gerust contact op. Dit kan via uw wijkpredikant of wijkouderling of rechtstreeks door te bellen naar de contactpersoon Willie van de Kleut tel. 033 277 40 84 of te mailen naar vertrouwenspersonen@hervormdscherpenzeel.nl.


Zie ook: Vertrouwenspersonen

Terug naar de vorige pagina

Terug naar het nieuwsoverzicht