Liturgie van de dienst op zondag 1 november 2020 om 09:30 uur

In verband met de corona-crisis mogen alleen genodigden bij de diensten zijn - Je kunt je hiervoor aanmelden! De diensten worden met beeld en geluid uitgezondenvia kerkdienstgemist.nl.

Voorganger: ds. G. van Goch

Lezing: Mat. 23: 37-24:3 en 36-42

Zondagmorgen 1 november luisteren we naar de aansporing van Heere Jezus om waakzaam te zijn en rekening moeten houden met Zijn wederkomst van Hem. Hiervan lezen in Mat. 24. Indringend onderwijs dat we ons moeten voorbereiding op de dingen die gaan komen.

• Psalm 95, 2
  • Psalm 95: 4
  • Psalm 105: 3
  • Lied 43: 1
  • Lied 43: 3
  • Psalm 24: 5

1. Diaconie: GZB Najaarscollecte: DaniŽlle Davelaar
De GZB geeft de mogelijkheid om deze collecte te gebruiken voor een eigen werker. Daar maken we dankbaar gebruik van. We voelen ons als gemeente betrokken bij het werk van DaniŽlle in Zuid-Afrika en we weten dat een uitzending mede afhankelijk is van onze giften. DaniŽlle is bijna een jaar uitgezonden en heeft een heel ander jaar achter de rug dan ze van te voren had gedacht. Ook in Zuid-Afrika heeft het virus om zich heen gegrepen. Naast het werk bij Choices is ze de afgelopen tijd betrokken bij het werk in de sloppenwijken waar grote armoede is. Als u haar volgt, bent u waarschijnlijk ook geraakt door ťťn van haar blogs:
"Ik vond R5 (35 cent) op straat, maar in plaats van snoep te kopen heb ik het aan mijn moeder gegeven zodat ze beter voor ons kan zorgen." Zegt de volgende: "Ik ga niet al mijn eten nu opeten, maar ik neem het mee naar huis zodat ik het met mijn broertjes kan delen." De rest knikt instemmend. Want ja, de meeste kinderen eten niet alles zelf op, maar nemen het mee naar huis om met de familie te delen.
Het is donderdag, wat betekent dat we vandaag maaltijden uitdelen aan de jongens. Ze komen in groepen van 20 de tuin (of iets wat daarop moet lijken) binnen waar ze een maaltijd krijgen en waar ze een korte Bijbelstudie doen. Vandaag komt de Bijbeltekst die ze behandelen uit Handelingen 20 vers 35: ĎHet is zaliger te geven dan te ontvangen.í En het ontbreekt de jongens niet aan voorbeelden van hoe zij dit in de praktijk brengen.
DaniŽlle schreef dat dit haar tot nadenken bracht: ĒHoe is dat bij mij?Ē Het kan ook voor ons een vraag zijn om over na te denken. Zo krijgt Zending iets van wederkerigheid. Via DaniŽlle leren wij van Zuid-Afrika. En daarom is het mooi en goed om betrokken te zijn bij Zending. Geeft u daarom ruimhartig tijdens de collecte: uw en jouw bijdrage is nodig!

2. Kerkrentmeesters: Energie gebouwen

• QR code digiaal collecterenOvermaken naar NL11 RABO 0372 4041 97 t.n.v. Herv. Gem. Scherpenzeel onder vermelding van collecte
  • Door met uw telefoon de hiernaast staande QR-code te scannen
    De website achter deze QR code is aangepast en biedt nu ook de mogelijkheid tot een gift via de App "Appostel"