Liturgie van de dienst op Nieuwjaarsdag 1 januari 2020 om 10:00 uur

Voorganger: ds. G.C. Bergshoeff

Lezing: Psalm 84

Het is een mooie traditie om de wisseling van het jaar te markeren met twee diensten. Dat is een mooi trekje van de kerkelijke traditie. Men wilde de kruispunten van het leven niet zomaar voorbij laten gaan, maar het als het ware begeleiden met lezing en gebed. Zo wordt een poging gedaan het alledaagse leven te verbinden met het Woord van God. Het Woord heeft namelijk betekenis voor heel ons leven.

In de eerste dienst van het nieuwe jaar lezen we Psalm 84. Daar lezen we de woorden: "Welzalig de mens van wie de kracht in U is - in hun hart zijn de gebaande wegen". Een gelukkig nieuw jaar is een leven met God!

• Aanvangslied Ps. 84:1
  • Onze Hulp en groet
  • Lied 515
  • Geloofsbelijdenis