Liturgie van de dienst op zondag 20 oktober 2019 om 08:30 uur

Voorganger: ds. G.C. Bergshoeff

Lezing: Gen. 18:1-15, 2 Petrus 2:4-9 en Matth. 11:20-24

in Sionkerk, kinderbijbeluur

Komende zondag komt Genesis 19 aan de beurt. En dan blijkt het grote voordeel om een bijbelboek door te preken, je ontkomt niet aan de lastige gedeeltes. Wanneer je elke zondag een tekst uitzoekt, loop je toch het risico om de wat lastige teksten te vermijden. Niets menselijks is een dominee vreemd. Genesis 19 is zoín lastige geschiedenis. De namen Sodom en Gomorra zeggen al genoeg. De geschiedenis heeft ook wat ongemakkelijke elementen, maar we moeten er toch doorheen. Het staat in de Bijbel. En dan heeft het ons zeker wat te zeggen. We zien hoe ernstig God de zonde neemt, en tegelijk ook genadig is en trouw blijft aan wat Hij heeft beloofd.

• Aanvangslied Ps. 92:1
  • Votum en groet
  • Lied 442:1 en 4
  • Wet