Zangavond Joh. de Heer

4 november 2023 - kerk

Op zaterdag 4 november wordt in de Grote kerk van Scherpenzeel een zangavond georganiseerd. We zingen liederen uit de bundel van Joh. de Heer. Instrumentale ondersteuning wordt verleend door kamerorkest De Muziekvriendenkring.

In het kader van het diaconaal project van onze gemeente pakken we op zaterdag 4 november de bekende bundel van Johannes de Heer op om te gaan zingen. Johannes de Heer was in het begin van de 20e eeuw een bekende evangelist uit Rotterdam. Hij publiceerde in 1905 een bundel met geestelijke liederen. Deze bundel is nog steeds bekend en geliefd in verschillende kerken in Nederland.

De (samen)zang zal worden geleid door een gelegenheidskoor dat bestaat uit zangers uit diverse kerken van Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude. Wil je ook meezingen, neem dan contact op met Pieter Verrips (zie hieronder). Bij sommige liederen is er ook ruimte voor solisten. De zang wordt afgewisseld met instrumentale muziek in de stijl van Joh. de Heer: licht klassiek, maar altijd met de focus op wat de Bijbel ons zegt over de komst van Gods Koninkrijk.

Orkest
De begeleiding van de samenzang en de intermezzo's gebeurt door kamerorkest de Muziekvriendenkring. Dit orkest, bestaande uit strijkers (viool, cello, contrabas) en houtblazers (fagot, fluit, klarinet), repeteert sinds het begin van de coronacrisis in de Grote kerk van Scherpenzeel. Het bestaat voornamelijk uit jonge mensen uit Gelderse Vallei en de Betuwe.

Deze samenkomst, die uitgaat van de Hervormde Gemeente, wordt geleid door Pieter Verrips, die niet alleen actief is in de kerk, maar ook als professioneel musicus weet hoe hij de muziek tot leven moet brengen. Pieter: "Ik vind het belangrijk om op deze avond de teksten van de liederen te laten spreken. Zo horen we iets van de stem van God."

Collecte
Aan het eind van de avond is er een collecte voor het diaconale project van 2023.

De avond begint om 19.30 uur en de kerk is voor bezoekers open vanaf 19.00 uur.

Meer informatie:
Pieter Verrips
033-2771161
scriba@hervormdscherpenzeel.nlTerug naar het activiteitenoverzicht