Choral Evensong

25 maart 2023 - kerk

Op zaterdag 25 maart om 16.00 uur wordt in de Grote Kerk weer een Choral Evensong gehouden. Het is een grotendeels gezongen avondgebed, zoals dit ook dagelijks door de koren van kathedralen, universiteitskapellen en andere grote kerken in Engeland wordt gezongen. Deze vorm - waarin Woord, gebed, verstilling en muziek elkaar raken - is sinds een aantal jaren ook in Nederland erg geliefd geworden. De liturgie bestaat al vanaf de Engelse Reformatie in de 16e eeuw. Vaste onderdelen zijn twee Schriftlezingen, gebeden, een onberijmd gezongen psalm, het Magnificat (Lofzang van Maria), Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon), koorwerken en hymns.

Voor het koor is dan ook een belangrijke rol weggelegd. Ook de aanwezigen worden van harte uitgenodigd de hymns (in het Nederlands, maar met vaak bekende Engelse melodieŽn) mee te zingen. De dienst wordt omlijst met orgelmuziek.

De muziek in deze Evensong wordt verzorgd door de ValleiCantorij (het projectkoor van zangers uit onze gemeente en omgeving) o.l.v Arjan Veen en organist Wilfred Folmer. Ds. G.C. Bergshoeff gaat voor in de gebeden, Joke Pouw-Gunnink is lector.

Op de liturgie staat prachtige muziek van onder anderen Henry Purcell (Thou knowest, Lord, the secrets of our hearts), Edward Monk, DaniŽl Rouwkema, Cuthbert Harris (Magnificat & Nunc dimittis in E flat) en Johannes Brahms (Wie lieblich sind deine Wohnungen). Choral Evensong begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Toegang is vrij, na afloop wordt een gift gevraagd.

Meer informatie:
Wilfred Folmer
wilfredfolmer@me.comTerug naar het activiteitenoverzicht